Bilant

Cum se depune bilantul asociatiilor pe 2012

Cum se depune bilantul asociatiilor pe 2012
Laurentiu Ianculescu

Cum se depune bilantul asociatiilor pe 2012

1334670_stop_sign

Persoanele juridice fara scop patrimonial trebuie sa depuna bilantul contabil in termen de 120 de zile de la inchiderea exercitiului financiar. Mai exact, termenul pentru depunerea bilantului ONG-urilor este 30 aprilie 2013.

Fata de anii trecuti s-a schimbat si formatul de bilant si continutul acestuia. Pentru prima data bilantul asociatiilor va fi facut in format PDF inteligent si tot pentru prima data, va trebui sa anexati arhiva.

Ce trebuie sa contina bilantul asociatiilor:

1. bilantul propriu zis, completat pe formularul PDF;

2. -raportul administratorilor;

3. -raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz;


4. -procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, declaratia de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Fisierul cu extensia zip va contine:

-raportul administratorilor;

-raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz;

-procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, declaratia de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Toate vor fi scanate alb-negru, lizibil, si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 9.5 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip.

Daca nu aveti semnatura digitala, va trebui sa folositi discheta sau CD atunci cand mergeti la Administratia Financiara.

 

 

Cititori :7562
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1055 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


View Comments (3)

3 Comments

 1. livia

  martie 14, 2013 at 7:15 am

  Nu e prima data cand se depune asa. Si la 12.2011 am depus tot pe formular pdf inteligent si tot cu arhiva zip.

 2. Laurentiu Ianculescu

  Laurentiu

  martie 14, 2013 at 8:55 am

  Eu nu! Le-am depus pe format vechi, doar prima pagina si CD, fara arhiva – in baza unui ordin al ministrului, de anul trecut, in care asociatiile puteau depune doar prima pagina de bilant. Iar pentru validare NU a fost nevoie de nici o arhiva.

 3. livia

  martie 14, 2013 at 10:59 am

  Se poate, ceea ce ziceam este ca nu e prima data cand se depun asa. Pentru asociatiile care beneficiaza de fonduri UE eu am depus online la 12.2011 cu arhiva zip formata din o gramada de note explicative si rapoarte. Fiecare face cum prefera, presupun…

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Bilant
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Bilant

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact