Cum se depune bilantul asociatiilor pe 2012


Cum se depune bilantul asociatiilor pe 2012

1334670_stop_sign

Persoanele juridice fara scop patrimonial trebuie sa depuna bilantul contabil in termen de 120 de zile de la inchiderea exercitiului financiar. Mai exact, termenul pentru depunerea bilantului ONG-urilor este 30 aprilie 2013.

Fata de anii trecuti s-a schimbat si formatul de bilant si continutul acestuia. Pentru prima data bilantul asociatiilor va fi facut in format PDF inteligent si tot pentru prima data, va trebui sa anexati arhiva.

Ce trebuie sa contina bilantul asociatiilor:

1. bilantul propriu zis, completat pe formularul PDF;

2. -raportul administratorilor;

3. -raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz;

4. -procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, declaratia de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Fisierul cu extensia zip va contine:

-raportul administratorilor;

-raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz;


-procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, declaratia de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Toate vor fi scanate alb-negru, lizibil, si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 9.5 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip.

Daca nu aveti semnatura digitala, va trebui sa folositi discheta sau CD atunci cand mergeti la Administratia Financiara.

 

 

Cititori :3743
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

3 Responses to “Cum se depune bilantul asociatiilor pe 2012”

  1. Nu e prima data cand se depune asa. Si la 12.2011 am depus tot pe formular pdf inteligent si tot cu arhiva zip.

  2. Laurentiu March 14, 2013

    Eu nu! Le-am depus pe format vechi, doar prima pagina si CD, fara arhiva – in baza unui ordin al ministrului, de anul trecut, in care asociatiile puteau depune doar prima pagina de bilant. Iar pentru validare NU a fost nevoie de nici o arhiva.

  3. Se poate, ceea ce ziceam este ca nu e prima data cand se depun asa. Pentru asociatiile care beneficiaza de fonduri UE eu am depus online la 12.2011 cu arhiva zip formata din o gramada de note explicative si rapoarte. Fiecare face cum prefera, presupun…

Leave a Reply


+ 4 = 11