Declaratia pe propria raspundere – Bilant 2011


Mod de completare

 

Declaratia este obligatorie pentru orice bilant. Ea inregistreaza responsabilitatea administratorului societatii pentru bilantul acesteia.  Completarea ei se face la fel ca in pagina de bilant unde introduceti datele de identificare ale societatii. Deci ce apare in Bilant la datele de identificare ale societatii trebuie sa apara si aici.

Daca aveti mai multi administratori, trebuie sa vedeti in Actul Constitutiv daca sunt obligati sa semneze amandoi sau daca este suficient sa semneze unul. De regula, la mai multi administratori trebuie sa fie semnaturile tuturora. Pentru ca, daca voi insiva ati fi administratori alaturi de altii, nu ati vrea sa raspundeti pentru ce semneaza altii si atunci cu siguranta vreti sa cititi si sa semnati personal.

 

Puteti descarca aici model declaratie

 

 

Cititori :15051
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

6 Responses to “Declaratia pe propria raspundere – Bilant 2011”

 1. Am o problema…
  Bilantul la firma mea a fost depus de catre firma de contabilitate fara sa ma anunte si cand am vazut cum e dar numai int-un tarziu mi-a venit sa ma iau de cap ca totul e pe dos si ma scos cu un profit exorbitant…
  Eu nu am semnat acesta declaratie si probabil a semnat-o in locul meu deci pot sa ii trag cumva la raspundere ?

 2. Laurentiu Ianculescu August 21, 2012

  Din pacate, se practica acest lucru: depunerea unor declaratii pe care administratorul nu apuca sa le semneze. Nu este normal, dar e o practica. Privitor la intrebarea dumneavoastra, aveti 2 posibilitati:

  1. Ii puteti trage la raspundere in instanta, solicitand despagubiri doar daca demonstrati ca depunerea acelui bilant a fost eronata, ca datele nu sunt reale, ca nu ati semnat bilantul si ca depunerea de bilant v-a cauzat o paguba materiala (care trebuie demonstrata)

  2. Va puteti adresa CECCAR-ului, cei acre autorizeaza expertii si firmele de contabilitate, care va discuta comportamentul firmei de contabilitate si in functie de problemele cauzate vor sanctiona firma. Probabil, data fiind situatia, va fi vorba de un avertisment atata vreme cat nu exista o paguba reala.

  Si exista si varianta de a schimba firma de contabilitate. In general la situatii de genul celor semnalate de dumneavoastra se ajunge din cauza unei lipse de comunicare intre reprezentantul firmei si firma de contabilitate.

 3. Ma scos cu un profit de aproximativ 5000 de euro in conditiile in care daca faci diferenta intre marfa cumparata si cea vanduta este mai mica ca profitul de minim 10 ori….
  Asta nu e un prejudiciu ?

 4. Scuze, am scris 5000 dar este 50.000 euro :)

  La suma asta eu va trebui sa platesc 8000 euro impozit…

 5. Laurentiu Ianculescu August 22, 2012

  Nu pot sa emit o opinie fara documente. Dar sa stiti ca achizitia marfii nu inseamna cheltuiala. Cheltuiala vine in momentul in care marfa este vanduta si trebuie facuta scoaterea din gestiune. Mai exact, sa spunem ca ati cumparat, la un moment dat, marfa de 20.000 eur. Acesti 20.000 eur nu se scad din baza de impozitare. Cheltuiala care se va scadea va fi aferenta doar cantitatii de marfa pe care reusiti sa o vindeti ulterior.
  Totusi, cum spuneam, nu pot emite o opinie profesionala fara documente. Daca documentele arata ca ei au calculat eronat, atunci da, este o paguba si v-o puteti recupera in instanta.

 6. Chiar contabila lor mi-a zis ca datele nu sunt conforme cu realitatea, cine a intocmit balanta nu a scos din gestiune si de aia a aparut asa mare profitul. De obicei eu am stocuri foarte mici, cam tot ce am se ruleza in maxim 2 luni si oricum ai face nu poti ajunge la un profit asa de mare.

Leave a Reply


5 − = 1