Bilant

Declaratia pe propria raspundere – Bilant 2011

Declaratia pe propria raspundere – Bilant 2011
Laurentiu Ianculescu

Mod de completare

 

Declaratia este obligatorie pentru orice bilant. Ea inregistreaza responsabilitatea administratorului societatii pentru bilantul acesteia.  Completarea ei se face la fel ca in pagina de bilant unde introduceti datele de identificare ale societatii. Deci ce apare in Bilant la datele de identificare ale societatii trebuie sa apara si aici.

Daca aveti mai multi administratori, trebuie sa vedeti in Actul Constitutiv daca sunt obligati sa semneze amandoi sau daca este suficient sa semneze unul. De regula, la mai multi administratori trebuie sa fie semnaturile tuturora. Pentru ca, daca voi insiva ati fi administratori alaturi de altii, nu ati vrea sa raspundeti pentru ce semneaza altii si atunci cu siguranta vreti sa cititi si sa semnati personal.

 

Puteti descarca aici model declaratie

 

 

Cititori :24904
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1055 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


View Comments (6)

6 Comments

 1. Vasile

  august 21, 2012 at 3:37 am

  Am o problema…
  Bilantul la firma mea a fost depus de catre firma de contabilitate fara sa ma anunte si cand am vazut cum e dar numai int-un tarziu mi-a venit sa ma iau de cap ca totul e pe dos si ma scos cu un profit exorbitant…
  Eu nu am semnat acesta declaratie si probabil a semnat-o in locul meu deci pot sa ii trag cumva la raspundere ?

 2. Laurentiu Ianculescu

  Laurentiu Ianculescu

  august 21, 2012 at 5:59 am

  Din pacate, se practica acest lucru: depunerea unor declaratii pe care administratorul nu apuca sa le semneze. Nu este normal, dar e o practica. Privitor la intrebarea dumneavoastra, aveti 2 posibilitati:

  1. Ii puteti trage la raspundere in instanta, solicitand despagubiri doar daca demonstrati ca depunerea acelui bilant a fost eronata, ca datele nu sunt reale, ca nu ati semnat bilantul si ca depunerea de bilant v-a cauzat o paguba materiala (care trebuie demonstrata)

  2. Va puteti adresa CECCAR-ului, cei acre autorizeaza expertii si firmele de contabilitate, care va discuta comportamentul firmei de contabilitate si in functie de problemele cauzate vor sanctiona firma. Probabil, data fiind situatia, va fi vorba de un avertisment atata vreme cat nu exista o paguba reala.

  Si exista si varianta de a schimba firma de contabilitate. In general la situatii de genul celor semnalate de dumneavoastra se ajunge din cauza unei lipse de comunicare intre reprezentantul firmei si firma de contabilitate.

 3. vasile

  august 21, 2012 at 10:37 pm

  Ma scos cu un profit de aproximativ 5000 de euro in conditiile in care daca faci diferenta intre marfa cumparata si cea vanduta este mai mica ca profitul de minim 10 ori….
  Asta nu e un prejudiciu ?

 4. vasile

  august 21, 2012 at 10:39 pm

  Scuze, am scris 5000 dar este 50.000 euro 🙂

  La suma asta eu va trebui sa platesc 8000 euro impozit…

 5. Laurentiu Ianculescu

  Laurentiu Ianculescu

  august 22, 2012 at 6:15 am

  Nu pot sa emit o opinie fara documente. Dar sa stiti ca achizitia marfii nu inseamna cheltuiala. Cheltuiala vine in momentul in care marfa este vanduta si trebuie facuta scoaterea din gestiune. Mai exact, sa spunem ca ati cumparat, la un moment dat, marfa de 20.000 eur. Acesti 20.000 eur nu se scad din baza de impozitare. Cheltuiala care se va scadea va fi aferenta doar cantitatii de marfa pe care reusiti sa o vindeti ulterior.
  Totusi, cum spuneam, nu pot emite o opinie profesionala fara documente. Daca documentele arata ca ei au calculat eronat, atunci da, este o paguba si v-o puteti recupera in instanta.

 6. vasile

  august 22, 2012 at 7:51 am

  Chiar contabila lor mi-a zis ca datele nu sunt conforme cu realitatea, cine a intocmit balanta nu a scos din gestiune si de aia a aparut asa mare profitul. De obicei eu am stocuri foarte mici, cam tot ce am se ruleza in maxim 2 luni si oricum ai face nu poti ajunge la un profit asa de mare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Bilant
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Bilant

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact