Contabilul incepator

Cand se declara si se plateste impozitul pe constructii?

Cand se declara si se plateste impozitul pe constructii?
Ionut Bratanov

cedarea folosintei bunurilorCine declara venituri din cedarea folosintei bunurilor?

Orice persoana fizica care obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor are obligatia sa declare acest contract la ANAF, si sa depuna o declaratie in acest sens.

Veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, conform Art. 61 din Legea 571 din 2003- Codul Fiscal, venituri obtinute de catre proprietar sau alt detinator legal. Detinatorul legal poate fi proprietarul, uzufructuarul, mostenitorul…etc.

E foarte important sa nu se confunde venitul din cedarea folosintei bunurilor cu alte venituri, cum ar fi veniturile din activitati independente.

Cand se face declararea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor?

Se face la inregistrarea contractului, prin declaratia 220- declaratia privind venitul estimat, si pentru tot anul, se face declaratia 200-Declaratia privind veniturile realizate in Romania, si se depune pana pe 25 mai a anului urmator celui declarat, adica 25.05.2015 pentru 2014.

Cand se plateste impozitul?

Platile se fac anticipat in transe trimestriale, si pentru anul 2014 termenele sunt: 25.03.2014, 25.06.2014, 25.09.2014 si 19.12.2014.

Dupa regularizare diferenta de impozit si CASS se achita in 60 de zile de la confirmarea primirii deciziei de impunere prin posta.


Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

http://conta-fiscal.ro/

 

 

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact