Contabilul incepator

Cine depune declaratie de inactivitate in loc de bilant?

Cine depune declaratie de inactivitate in loc de bilant?
Ionut Bratanov

declaratie de inactivitateCe este declaratia de inactivitate?

Este declaratia care se depune la ANAF de catre agentul aconomic care nu a desfasutrat activitate de la infiintare pana la sfarsitul anului pentru care se face declararea. Aceasta declaratie de inactivitate tine locul situatiilor financiare fimplificate sau nu.

Unde se depune si care este componenta acesteia?

Depunerea se face la Administratia Finantelor Pulice de care apartine agentul economic.

Declaratia reprezinta si declararea pe proprie raspundere a administratorului, urmatoarele informatii:

  • -datele agentului economic,
  • -in titlu se scrie: “Declaraţie pe propria raspundere la 31.12.20xx”
  • -continutul: Pentru societatea comerciala ……declar pe proprie raspundere:
  • -agentul economic nu a desfasurat activitate de la infiintare pana in prezent.
  • -Nume, semnatura si stampila.

Care este termenul de depunere?

Termenul de depunere a declaratiei de inactivitate este de 60 de zile de la incetarea exercitiului financiar, adica 28.02.2014 pentru declaratiile care se depun pentru anul 2013.

De retinut este faptul ca daca o societatea a depus situatii financiare de la infiintare, nu mai poate depune declaratie de inactivitate. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


View Comments (1)

1 Comment

  1. cosva

    mai 18, 2015 at 7:16 pm

    Pentru cei care chiar nu stiu cum se face: Declaratia de Inactivitate se depune odata pe an (pana la sfarsitul lunii Februarie) pentru anul anterior. Formularul in format PDF il descarcati de aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/AplicatiiDec/DI_S1046_XML_290115.pdf, se completeaza – nu trebuie program de conta, nu trebuie semnatura electronica (daca nu ai), se printeaza, se stampileaza si se semneaza in dublu exemplar si se depune la directia fiscala.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact