Contabilul incepator

Cum mutati Revisal de pe un calculator pe altul

Cum mutati Revisal de pe un calculator pe altul
Cristian Ianculescu

RevisalSunt multi cei care, la inceput fiind, pot sa se loveasca de aceasta situatie: sa fie obligati, dintr-un motiv sau altul, sa mute baza de date a revisal-ului pe un alt calculator. Si totul fara sa piarda nici macar o inregistrare din Revisal. Este foarte simplu:

Operatiuni in calculatorul vechi

Deschideti Revisalul. Mergeti la Instrumente si alegeti Salvare baza de date. Apoi alegeti locatia unde vreti sa faceti salvarea. O sa aveti un fisier de forma Revisal Backup luna zi anul hh_mm_ss. Nu il deschideti pentru ca nu va intereseaza ce fisiere contine. Apoi luati pe un stick fisierul salvat.

Operatiuni in calculatorul nou


In primul rand, instalati Revisalul. Recomandabil sa il luati de la “mama lui”, Inspectia Muncii, si nu trimis de prieteni, ca sa nu aveti vreo surpriza. Dar, dupa instalare, veti constata ca optiunea Instrumente NU este activa. Ce trebuie sa faceti ca sa o activati? Simplu: trebuie sa aveti cel putin un angajator inregistrat. Si ca sa nu pierdeti date, veti trece un angajator fictiv, pe care, ulterior o sa-l stergeti.

Mergeti la Registru si alegeti Inregistrare angajator nou. Introduceti toate datele unui angajator fictiv – chiar si persoana fizica. Dupa ce salvati acest angajator, se activeaza Instrumente. Mergeti acolo si alegeti optiunea Restaurare baza de date.  O sa apara mesajul Aplicatia dumneavoastra poate contine date care vor fi suprascrise in urma operatiei de restaurare.Doriti sa continuati cu restaurarea bazei de date a aplicaţiei?, dati Yes. Apoi selectati fisierul care contine Revisal Backup luna zi anul hh_mm_ss.

Dupa ce restaurati baza de date, mergeti pe angajatorul fictiv si stergeti-l.

 

Cititori :23568
View Comments (1)

1 Comment

  1. Filip Adrian

    decembrie 31, 2014 at 7:20 pm

    Da, e simplu, dar daca nu ti se mai deschide windowsul… cum mai salvezi baza de date?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Cristian Ianculescu

specialist in dizolvari - infiintari firme office@mastercount.ro

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact