Contabilul incepator

Dizolvare firma cu mai multi asociati

Dizolvare firma cu mai multi asociati
Maria Mihaela Benki

dizolvareDintr-un motiv sau altul decideti dizolvarea societatii. Inainte de a incepe etapele de dizolvare, mergeti la Administratia Financiara si obtineti Certificatul de atestare Fiscala din care rezulta ca nu aveti datorii catre Fisc si ca nu aveti nici declaratii nedepuse. Altfel riscati sa va treziti la prima etapa ca Administratia Financiara se opune si va trebui sa mergeti in tribunal, unde veti plati nu doar datoriile catre Fisc, dar si cheltuielile de judecata, atat ale voastre cat si ale Administratiei.

Sa presupunem ca vi se da Certificatul. Asta inseamna ca aveti liber la dizolvare.

Prima etapa

Dureaza cel mai mult, pentru ca trebuie sa se publice in Monitorul Oficial si sa se astepte eventualele pozitii ale tertilor vizavi de dizolvare. E posibil ca unul dintre furnizorii vostri, neplatit, sa se opuna la randul sau.

Pentru dosarul de Registru aveti nevoie de urmatoarele:

1. Cererea de inregistrare a mentiunii – o luati de la Registru;

2. Hotararea AGA de dizolvare si lichidare voluntara;

3. Contorul de cuvinte pentru AGA;

4. Anexa la hotararea AGA, in care puneti contorul de cuvinte;

5. Delegatie ca sa reprezentati firma (daca nu sunteti administrator)

6. Dosar, stampila si bani pentru taxe

Dupa depunerea dosarului, asteptati sa se publice in MO, apoi mai asteptati inca 15 zile si puteti merge sa depuneti dosarul pentru etapa 2.

Etapa 2 de dizolvare


Pentru dosar aveti nevoie de urmatoarele documente:

1. Cererea de radiere, pe care o luati de la registru;

2. CUI-ul si Certificatul Constatator (sau certificatele constatatoare) care vi s-au eliberat la infiintare – in original. Daca nu mai aveti originalele, dati anunt ca le-ati pierdut si veniti cu ziarul in care a aparut anuntul. In anunt se trec toate datele care apar si in CUI.

3. Hotararea AGA de repartizare a activelor. Daca nu aveti active, tot faceti o hotarare de repartizare in care mentionati ca nu aveti nici un activ si ca urmare, nu aveti pretentii de natura materiala sau financiara de la firma care se dizolva (ca asociati);

4. Certificatul de atestare fiscala, in termen – are valabilitate 30 de zile;

5. Bilantul de lichidare;

6. Delegatie;

7. Copie de pe pagina din Monitorul Oficial in care a aparut prima etapa;

8. Copie de pe hotararea AGA de la prima etapa;

9. Bani, stampila, dosar.

 

In maxim 5 zile lucratoare puteti ridica mentiunea de radiere.

 

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact