Contabilul incepator

Inventar 2013 – Decizie de inventariere

Inventar 2013 – Decizie de inventariere
Laurentiu Ianculescu

inventariereMai avem o luna si jumatate pana la inchiderea acestui an. Deja se fac calcule la nivel de profit si previziuni. Printre toate acestea, o importanta deosebita o are inventarierea patrimoniului. Iar aici vorbim nu doar de inventarierea propriu zisa cat si de necesitatea evaluarii mijloacelor fixe din dotare.

Din pacate multe dintre firmele mici ignora obligativitatea inventarierii pe care o considera o speta pentru firmele mari sau cel putin pentru firmele cu activitate intensa, riscand amenzi deloc de neglijat in cazul unui eventual control.

Chiar daca toate privirile se indreapta catre TVA-ul la incasare, nu trebuie omise procedurile de sfarsit de an. Si cea mai importanta dintre ele, pentru o firma care are activitate, este Inventarierea patrimoniului.

Este important sa stiti ca se supun inventarierii nu doar mijloacele fixe ci si imobilizari, stocuri, creante si datorii, disponibilitati financiare, bunuri depreciate, inutilizabile sau deteriorate, fara miscare ori greu vandabile, comenzi in curs, abandonate sau sistate, creante si obligatii incerte ori in litigiu.


Primul pas in inventariere este Decizia de inventariere pe care o ia conducatorul unitatii respective. Tot el numeste si comisia de inventariere din care NU va face parte gestionarul: cel care gestioneaza bunurile respective nu poate sa faca parte dintr-o structura de control asupra integritatii bunurilor gestionate.

 

Va prezentam anexat un model propus de Decizie de inventariere, urmand ca, in zilele urmatoare sa va punem la dispozitie si alte informatii despre inventarul care va urma.

 

Cititori :10984
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1055 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact