ContaPrenorul

ContaPrenori, eliminati cuvintele negative si cele fara sens

ContaPrenori, eliminati cuvintele negative si cele fara sens
Laurentiu Ianculescu

eu-4O afacere se face fata-n fata. Vorbesti cu interlocutorul, creezi o stare. Si o faci prin cuvinte, in primul rand. Asta inseamna ca este deosebit de important sa stiti sa vorbiti.

Poate va fi prima data cand faceti asta, dar incercati sa va analizati modul in care vorbiti. Veti fi surprinsi de non-sensul multora dintre propozitiile rostite.

Cateva exemple:

Nimeni nu ma iubeste…

Nimeni nu mi-a spus ca…

Nimic nu este ca…

Nu s-a intamplat nimic…

O sa merg la…

O sa rezolv problema…

O sa fiu cel mai bun


Ati invatat sa vorbiti in virtutea inertiei, fara sa analizati, in fapt, ceea ce transmiteti verbal si mai ales, ce efect au cuvintele asupra propriului vostru psihic. In cele cateva exemple de mai sus am incercat sa surprind cele mai folosite cuvinte care va afecteaza mentalul… Sa vedem o foarte succinta analiza:

In primul rand, desi la scoala invatam cu totul altceva, in orice limba exista doar varianta pozitiva a verbelor. Adica: nu exista verbul “a nu ma iubi”…exista verbul a iubi… Nu exista verbul “a nu spune” ci “a spune”… nu exista “a nu fi” ci doar “a fi”… nu exista “a nu se intampla”, ci doar “a se intampla”. Folosirea formelor negative ale verbelor respective are un impact la fel de negativ asupra mentalului nostru, pentru ca propriul nostru creier stie care este varianta corecta. Ori tu il fortezi sa rosteasca o varianta eronata. E ca si cum spui: “Frate, ai vazut ce melodie misto au scos cei de la…?”. Si fortezi creierul sa creeze premisele pentru a VEDEA o melodie, cand in realitate melodia se aude!

Apoi…

-Cine nu ma iubeste?… NIMENI…

deci daca nimeni nu ma iubeste, inseamna ca toata lumea ma iubeste. Atunci, care este rostul propozitiei?!

Cine nu este ca…?…NIMENI… Deci daca este nimeni, atunci inseamna ca toata lumea este ca…

Apoi, propozitiile cu “o sa…”, de care este plina media romaneasca – iar Busu ma doboara psihic in cele cateva minute de Meteo: “O sa fie frumos… O sa ploua… O sa bata vantul… O sa vina un front rece… O sa… O sa…”. Nu doar ca nu este o exprimare corecta din punct de vedere gramatical, dar arata un viitor nesigur, un eveniment care poate se va intampla… sau nu… Inlocuiti O SA cu varianta VERBULUI LA PREZENT.

In loc de O SA REZOLV PROBLEMA… REZOLV PROBLEMA (ASTAZI, MAINE, PESTE 3 ZILE)

In loc de O SA FIU CEL MAI BUN… SUNT CEL MAI BUN.

Astfel, veti formula o intentie clara pe care o legati de timpul prezent, de momentul in care s-a nascut acea intentie si mental va creati premisele pentru desfasurarea activitatii respective…

Analizati-va cuvintele si eliminati ce va dauneaza!

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact