Cum scoateti un Certificat Constatator


Motivele pentru care aveti nevoie de un Certificat Constatator sunt multiple: va cere un partener de afaceri, vreti voi sa verificati o firma daca are administrator persoana care v-a fost prezentata, participati la vreo licitatie, trebuie sa semnati, ca administrator al unei firme, un document notarial etc. Chiar daca nu ati scos niciodata nu trebuie sa va impacientati. Tot ce aveti de facut este sa mergeti la Registrul Comertului cu buletinul, stampila si bani.

Completati cererea de aici (sau cereti la Informare initiala cerere pentru Constatator), anexati la cerere copia de pe cartea de identitate, delegatia (daca nu sunteti administrator) si chitanta dupa taxa pe care ati achitat-o.

In functie de modul in care solicitati certificatul veti si plati taxa: urgenta se da in aceeasi zi (si costa putin mai mult) si in regim normal, costa 30 de lei (la data de 27 septembrie 2011) si se da dupa cateva zile.

Trebuie sa stiti ca un Certificat Constatator are valabilitatea de 30 de zile.

            Exista si varianta sa apelati la un avocat sau un jurist care sa faca asta si atunci gasiti o gramada de anunturi pe net.

Cititori :20728
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

5 Responses to “Cum scoateti un Certificat Constatator”

 1. as dori sa stiu si eu cum se completeaza in cazul in care eu sunt o persoana fizica si imi trebuie un certificat constatator ONCR pentru CASMB si ce acte imi trebuie

 2. Laurentiu January 13, 2013

  Daca sunteti PFA, atunci mergeti la registru, luati de la informatii initiale hartia pentru eliberare de Constatator, platiti, dupa ce completati hartia, o taxa de 45 de lei si va da Certificatul in 30 minute (aprox).

  Puteti descarca solicitarea pentru Constatator si de pe onrc.ro, sectiunea formulare persoane fizice.

 3. multumesc pentru informatii

 4. Buna ziua as dori sa stiu si eu cum completez cererea in cazul in care sunt persoana fizica, casnic, iar eu sunt intretinut de parintii mei care sunt pensionari. Multumesc pentru timpul acordat.

 5. Buna ziua !
  Am avut un AF, care nu mai functioneaza de 8 ani.In patrimoniul Af-ului figura un spatiu comercial care era format din 2 module Consart.Am reusit sa obtin Certificat de urbanism si autorizatie de constructie.Activitatea s-a intrerupt si totul a ramas in aceasta faza.In acest moment doresc sa vand spatiul c dar nustiu cum sa demostrez ca acest spatiu este in propietatea mea, mentionez ca spatiul a ramas in faza de module, deci nu a fost intabulat si nici inscris in registrul funciar.
  Stie cineva sa-mi dea o informatie concreta?
  Notarul mi-a cerut sa aduc certificat Constatator dar nustiu de unde se poate obtine , intr-u cat cei de la Camera de Comert au zis ca nu se ocupa cu Af-urile.Va rog frumos daca stie cineva sa-mi dea o informatie concreta !

Leave a Reply


+ 5 = 9