Cum verifici o firma la fisc


firmaVrei sa stii daca o firma exista sau sa vezi cum este inscrisa? Trebuie sa stii ca primul pas este sa intri pe site-ul ministerului de finante, www.mfinante.ro. Acolo, in partea dreapta, pe la mijloc, exista directorul Agenti Economici, iar in interior gasesti “Informatii fiscale si bilanturi”. Accesezi, apoi dai click pe nume si judet sau pe cod fiscal (depinde cum iti este mai usor). Introduci numele sau codul, dai enter si ti se va cere un cod de confirmare. Il introduci, dai enter si vei intra intr-o pagina cu ultimele informatii despre firma respectiva. Vezi unde are sediul social firma, cand a fost infiintata, daca este platitoare de impozit pe venit sau impozit pe profit, daca este platitoare de TVA sau nu, daca este platitoare de contributii si impozite pe salarii. In partea din stanga jos gasesti informatii despre bilanturile depuse in anii precedenti. In felul asta iti faci o imagine despre cum i-a mers firmei respective.

Din pacate exista si o mica problema: nu intotdeauna datele inscrise pe mfinante sunt actualizate, ceea ce inseamna ca urmatorul tau pas este la Administratia Financiara.

Asta daca te intereseaza firma in mod special sau daca vrei sa stii care sunt vectorii fiscali ai firmei:


1. daca are depunere de TVA lunara sau trimestriala;

2. daca este inregistrata ca platitoare de impozit pe venit sau pe profit pentru ca la trimestru sa nu-I depui declaratia 100 gresita

3. daca figureaza cu salariati sau nu, ca sa stii cum depui si daca depui declaratia 112 (lunar sau trimestrial). E posibil ca firma sa nu mai aibe nici un salariat dar sa nu fi depus 010 de scoatere din evidenta a contributiilor pe salarii ceea ce inseamna ca la fisc este obligata sa depuna in continuare declaratia 112. Si atunci primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa reglezi vectorul fiscal, ca sa nu depui aiureli.

Si bineinteles, de baza in verificarea unei firme este obtinerea certificatului de atestare fiscala. Atunci stii daca firma are depuse toate declaratiile sau daca are datorii la stat.

Cititori :11882
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


7 + = 8