Declaratie de inactivitate


declaratie de inactivitateTine loc de bilant anual si poate fi depusa sub semnatura administratorului societatii. Doar ca, din punct de vedere fiscal, inactivitatea este continua, de la inceputul firmei.

Cine are voie sa depuna declaratia de inactivitate

Toate firmele care de la infiintare nu au desfasurat nici un fel de activitate. Daca firma desfasoara activitate, ea va depune bilant. Este valabil si pentru firmele care, sa zicem, in primul an au avut activitate. Ele vor depune obligatoriu bilant. Apoi, daca in anii urmatori, acele firme nu mai desfasoara activitate de nici un fel, ele sunt obligate sa depuna tot bilant, pe zero.

Cum spuneam, declaratia de inactivitate presupune ca firma nu a avut niciodata activitate de la infiintarea sa. Nu faceti greseala ca in anul activ sa depuneti bilant si in anii in care voi credeti ca nu ati avut activitate sa depuneti declaratia de inactivitate, pentru ca se va considera ca nu ati depus bilantul.

Avantajul declaratiei de inactivitate este ca nu necesita cunostinte economice sau juridice si nu este nevoie de semnatura unui expert contabil pe ea, fiind suficienta semnatura administratorului.

 

Un model de declaratie de inactivitate puteti descarca aici.

 

Expert Contabil

 

Ianculescu Laurentiu Adrian


 

Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania

 

07 27 57 17 97

Cititori :8777
Laurentiu Ianculescu (811 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

2 Responses to “Declaratie de inactivitate”

  1. Aceasta declaratie de inactivitate este valabila si in cazul ONG-urilor?

    Multumesc :)

    • Laurentiu March 6, 2013

      E valabil pentru orice persoana juridica obligata sa intocmeasca bilant contabil si care nu a avut niciodata activitate de la inceput pana in momentul prezent.

Leave a Reply


7 + 2 =

Read previous post:
334225_press_conference
Cesiune parti sociale (II)

continuare de aici   Dupa ce ati facut operatia de majorare de capital, care dureaza maxim 5 zile lucratoare, veti...

Close