Cum sa fac?

Scrisoarea cu valoare declarata

Scrisoarea cu valoare declarata
Laurentiu Ianculescu

Este optiunea celor care nu vor sa trimita prin diverse servicii de curierat. Adevarul este ca pentru documente putine, costurile cele mai mici sunt prin Posta Romana. Sa revin insa la continutul articolului de fata. Cei mai multi trimit documentele cu confirmare de primire. Putini insa stiu ca, la aproape aceeasi bani, exista optiunea de trimitere a documentelor cu valoare declarata. E adevarat, completezi mai multe hartii, dar una dintre ele va descrie exact ceea ce trimiteti voi prin posta.

Atentie insa, cand ajungeti la posta, plicul NU trebuie sa fie sigilat, altfel nu vi se primeste plicul. Continutul va fi verificat de functionarul postal pentru conformitate cu declararea lui.

 

Documentele pe care trebuie sa le completati cand trimiteti o scrisoare cu valoare declarata sunt:

 

1. Buletinul de expeditie (1 exemplar)

Cum se completeaza. In prima casuta:

La Felul trimiterii scrieti S.C. VAL

La continut scrieti: ACTE

La valoare scrieti 20 (douazecilei) – este valoarea minima care se declara

La ramburs nu completati.


 

Restul rubricilor se completeaza normal, cu adresele destinatarului si expeditorului si codurile de strazi corespunzatoare.

La casuta 2, completati destinatarul, expeditorul si la rubrica “este rugat sa se prezinte pentru a primi” scrieti ACTE

 

2. Confirmarea de primire (1 exemplar)

Se completeaza normal – trebuie doar sa vedeti unde scrie ca: se completeaza de expeditor ca sa nu scrieti ceva unde trebuie sa completeze functionarul de la posta.

3.  Nota de Inventar (2 exemplare)


Se completeaza destinatarul si adresa lui, expeditorul si adresa – nu scrieti nimic la nr. Scrisoare, pentru ca acolo va trece numarul functionarul postal, functie de numarul pe care vi-l va aloca.

La nr. Obiectelor, treceti efectiv cate documente sunt, cate exemplare.

La denumire spuneti exact cum se numeste documentul.

La valoare declarata dati-i o valoare astfel incat adunate pe verticala sa insumeze 20 lei, atat cat declarati. In partea de jos, scrieti la total lei in litere – douazecilei, iar la total lei cifre – 20.

PS. Daca declarati valori mai mari, platiti mai mult. 20 de lei este suma minima pentru scrisorile cu valoare declarata.

 

Cititori :43326
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1055 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


View Comments (2)

2 Comments

  1. alex

    octombrie 30, 2011 at 4:41 pm

    mi se pare prea mult de scris.pana acum a mers perfect doar cu confirmare de primire. E bine totusi ca,dupa ce primesti confirmarea, sa mergi la Administratie sa te asiguri ca iti inregistreaza declaratiile.

  2. Kogalniceanu

    ianuarie 19, 2017 at 8:52 pm

    Ianuarie 2017, confirm ca informatiile sunt de actualitate si corecte. Multumim, a usurat mult interactiunea cu functionarele Postei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact