Scrisoarea cu valoare declarata


Este optiunea celor care nu vor sa trimita prin diverse servicii de curierat. Adevarul este ca pentru documente putine, costurile cele mai mici sunt prin Posta Romana. Sa revin insa la continutul articolului de fata. Cei mai multi trimit documentele cu confirmare de primire. Putini insa stiu ca, la aproape aceeasi bani, exista optiunea de trimitere a documentelor cu valoare declarata. E adevarat, completezi mai multe hartii, dar una dintre ele va descrie exact ceea ce trimiteti voi prin posta.

Atentie insa, cand ajungeti la posta, plicul NU trebuie sa fie sigilat, altfel nu vi se primeste plicul. Continutul va fi verificat de functionarul postal pentru conformitate cu declararea lui.

 

Documentele pe care trebuie sa le completati cand trimiteti o scrisoare cu valoare declarata sunt:

 

1. Buletinul de expeditie (1 exemplar)

Cum se completeaza. In prima casuta:


La Felul trimiterii scrieti S.C. VAL

La continut scrieti: ACTE

La valoare scrieti 20 (douazecilei) – este valoarea minima care se declara

La ramburs nu completati.

 

Restul rubricilor se completeaza normal, cu adresele destinatarului si expeditorului si codurile de strazi corespunzatoare.

La casuta 2, completati destinatarul, expeditorul si la rubrica “este rugat sa se prezinte pentru a primi” scrieti ACTE

 

2. Confirmarea de primire (1 exemplar)

Se completeaza normal – trebuie doar sa vedeti unde scrie ca: se completeaza de expeditor ca sa nu scrieti ceva unde trebuie sa completeze functionarul de la posta.

3.  Nota de Inventar (2 exemplare)


Se completeaza destinatarul si adresa lui, expeditorul si adresa – nu scrieti nimic la nr. Scrisoare, pentru ca acolo va trece numarul functionarul postal, functie de numarul pe care vi-l va aloca.

La nr. Obiectelor, treceti efectiv cate documente sunt, cate exemplare.

La denumire spuneti exact cum se numeste documentul.

La valoare declarata dati-i o valoare astfel incat adunate pe verticala sa insumeze 20 lei, atat cat declarati. In partea de jos, scrieti la total lei in litere – douazecilei, iar la total lei cifre – 20.

PS. Daca declarati valori mai mari, platiti mai mult. 20 de lei este suma minima pentru scrisorile cu valoare declarata.

 

Cititori :15124
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

One Response to “Scrisoarea cu valoare declarata”

  1. mi se pare prea mult de scris.pana acum a mers perfect doar cu confirmare de primire. E bine totusi ca,dupa ce primesti confirmarea, sa mergi la Administratie sa te asiguri ca iti inregistreaza declaratiile.

Leave a Reply


− 3 = 4