Cum sa fac?

Termene de valabilitate documente

Termene de valabilitate documente
Laurentiu Ianculescu

In activitatile voastre “administrative” pe la institutiile statului este bine sa stiti ca unele documente sunt valabile doar o anumita perioada de timp, dupa care trebuie sa scoateti altele. Cateva dintre documentele importante si valabilitatea lor.

 

1. Hotararea AGA – este obligatoriu sa aibe pe ea data la care a fost emisa si este  valabila 14 zile. Daca ati emis AGA in data de 01 a unei luni, daca mergeti la Registrul Comertului si depuneti dosarul pe 15 ale lunii, hotararea AGA nu MAI ESTE VALABILA. Model de hotarare AGA gasiti aici.

2. Decizia asociatului unic  – este obligatoriu sa aibe pe ea data la care a fost emisa si este  valabila 14 zile. Daca ati emis AGA in data de 01 a unei luni, daca mergeti la Registrul Comertului si depuneti dosarul pe 15 ale lunii, Decizia asociatului unic nu MAI ESTE VALABILA. Decizia asociatului unic se va face la fel ca hotararea AGA, respectand aceeasi parametri si continut..


3. Certificatul de atestare fiscala – se scoate de la Administratia Financiara de care apartine firma si este valabil 30 de zile calendaristice. In ziua 31 este expirat si nu mai poate fi folosit, trebuind sa scoateti un altul. Cum se scoate un certificat de atestare fiscala pentru o firma gasiti aici.

4. Certificatul Constatator – se scoate de la Registrul Comertului si este valabil 30 de zile, dupa care, daca este nevoie, trebuie solicitat un altul. Cum scoateti un Certificat Constatator de la Registrul Comertului gasiti aici.

5. Adeverinta medicala – se scoate de la medicul de familie si este valabila 30 de zile.

6. Cazierul judiciar – se scoate de la Politie si este valabil 6 luni de la data emiterii. Ca sa il scoateti trebuie sa platiti la trezoreria de care apartineti cu buletinul o taxa. Mai aveti nevoie de 2 timbre fiscale de cate 2 lei (sau 4 de cate 50 bani) si o cerere pe care o puteti completa acolo, pe loc.

7. Rezervarea de nume de firma – se scoate de la Registrul Comertului si este valabila timp de 2 ani. Daca vreti sa stiti cum rezervati denumirea unei firme la Registrul Comertului gasiti aici.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact