Declaratii

Analiza Financiara a Companiei – seminar

Analiza Financiara a Companiei – seminar
Maria Mihaela Benki

analizaIn perioada 28 – 30 august 2015, la Hotel Cocor SPA din Neptun, se va desfasura un seminar de Analiza, Diagnostic si Previziune Financiara, organizat de World Trade Institute Bucharest si sustinut de doamna Doctor Ec. Maria COSTACHE (CMC), Expert Consultant cu recunoastere internationala (CMC), Director de Programe si Proiecte Internationale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR si AROMAR.

Scopul acestui seminar este de a oferi participantilor instrumentele necesare evaluarii financiar-contabile in timp real a companiei pe care o conduc pentru cunoasterea starii de sanatate financiara a acesteia, precum si de a evidentia modul in care deciziile financiare si fiscale afecteaza afacerea in care sunt implicati.

Seminarul propune un Ghid practic de diagnostic financiar si previziune financiara. Se vor viza studierea evolutiei situatiei patrimoniale si a rezultatelor prin comparatii inter-anuale, confruntând cu rezultatele obtinute in societati similare sau concurente.

Analiza vizeaza posiblitatea de a se pronunta asupra: exploatarii si rezultatelor; echilibrului financiar; adecvarii mijloacelor la resurse; randamentelor companiei in gestiunea investitiilor sale.

Seminarul se adreseaza in special managerilor si acelor persoane din companie, care au responsabilitati financiare in obiectivele lor de evaluare, cu sau fara calificare financiar-contabila.

Subiecte abordate

Etapele diagnosticului financiar:

Construirea instrumentelor de analiza:

Tabloul soldurilor intermediare de gestiune (SIG)

Bilanturile functionale

Tabloul de finantare

Demersul previziunilor financiare:

Examinarea sistemului de previziuni ale intreprinderii;

Analiza incidentelor potentiale rezultând din diagnosticurile precedente;


Elaborarea contului de profit si pierderi si a bilantului previzional;

Constructia bugetului de trezorerie

Determinarea rezultatelor previzionale pt evaluarea performantelor.

Analiza ratelor:

Analiza activitatii intreprinderii prin examinarea in evolutie: a structurii CA si a marjelor pe sector

Principalii Indicatori economico-financiari; Rapoarte de Analiza; Rate de rentabilitate; Rate de lichiditate, rate de indatorare

Analiza echilibrului financiar

Determinarea gradului de indatorarea a intreprinderii

Detectarea riscurilor de faliment prin metoda scorurilor

Analiza SWOT

Concluziile diagnosticului financiar

Utilizarea Bugetului de venituri si cheltuieli ca instrument de conducere

Mai multe amanunte gasiti pe www.wtib.ro

Inscrieri:           + Mail: wtib@wtib.ro   / 7 Fax: (021) 319 12 96

Silvan CONSTANTIN Mob: 0724 413 568 / Tel: (021) 202 43 25

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact