Cum se foloseste formularul 318


Formularul 318 este solicitarea pe care o faceti catre organele fiscale ale altor tari din Uniune de a va rambursa TVA-ul pe care l-ati cheltuit acolo.

Se depune doar online, ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti semnatura digitala pentru a-l trimite mai departe, iar raspunsul il veti primi intr-o perioada de timp cuprinsa intre 3-12 luni.

Este foarte important sa stiti ca data depunerii este considerata data la care dosarul este complet. Asa ca degeaba ati depus cu 6 luni in urma, daca nu ati completat formularul cum trebuie si nu ati anexat ceea ce vi s-a cerut.

Formularul depus poate fi rectificat ulterior prin depunerea unui nou formular, pe acelasi format, bifand casuta corespunzatoare de pe formular. In cazul in care o cerere initiala se modifica, se va inscrie in casuta corespunzatoare numarul de referinta al cererii initiale.

In cererea rectificativa se pot rectifica facturi sau documente de import care au fost acoperite de o cerere de rambursare precedenta. Cererea rectificativa nu trebuie sa contina facturi/documente de import noi.

 


Atentie!

Pentru fiecare perioada de raportare pentru care se opereaza rectificari se va completa cate o cerere de rectificare.

 

Mai mult, daca in Romania nu sunteti inregistrati ca platitori de TVA, Fiscul nostru este in drept sa nu inainteze cererea mai departe si chiar puteti fi acuzati de tentativa de fraudare.

Cititori :3766
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


+ 2 = 9