Declaratii

Cum se foloseste formularul 318

Cum se foloseste formularul 318
Laurentiu Ianculescu

Formularul 318 este solicitarea pe care o faceti catre organele fiscale ale altor tari din Uniune de a va rambursa TVA-ul pe care l-ati cheltuit acolo.

Se depune doar online, ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti semnatura digitala pentru a-l trimite mai departe, iar raspunsul il veti primi intr-o perioada de timp cuprinsa intre 3-12 luni.

Este foarte important sa stiti ca data depunerii este considerata data la care dosarul este complet. Asa ca degeaba ati depus cu 6 luni in urma, daca nu ati completat formularul cum trebuie si nu ati anexat ceea ce vi s-a cerut.

Formularul depus poate fi rectificat ulterior prin depunerea unui nou formular, pe acelasi format, bifand casuta corespunzatoare de pe formular. In cazul in care o cerere initiala se modifica, se va inscrie in casuta corespunzatoare numarul de referinta al cererii initiale.

In cererea rectificativa se pot rectifica facturi sau documente de import care au fost acoperite de o cerere de rambursare precedenta. Cererea rectificativa nu trebuie sa contina facturi/documente de import noi.


 

Atentie!

Pentru fiecare perioada de raportare pentru care se opereaza rectificari se va completa cate o cerere de rectificare.

 

Mai mult, daca in Romania nu sunteti inregistrati ca platitori de TVA, Fiscul nostru este in drept sa nu inainteze cererea mai departe si chiar puteti fi acuzati de tentativa de fraudare.

Cititori :10947
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1055 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact