Declaratia 101 pe 2013


calendarDe ani de zile se dezbate problema dreptului de semnatura pentru declaratia 101, sustinandu-se dreptul administratorilor sau profesionistilor contabili de a semna, fata de exclusivitatea pe care finantele o cer pentru consultantii fiscali.

Totodata, modul de completare a declaratiei este foarte important, pentru ca, din pacate, la stabilirea pierderii de recuperat sau a profitului, multi uita sa ia in considerare impozitul pe profit platit deja si care nu reprezinta cheltuiala deductibila, deci nu poate fi recuperat in urmatorii ani.

Nu vom dezbate aici nici dreptul de semnatura si nici modul de completare, ci vom prezenta perioadele in care trebuie definitivata si depusa declaratia 101 in anul 2013. Pentru ca declaratia se depune la 2 termene, in functie de tipul de contribuabil corespunzator..

 


Cand se depune

Luni, 25 februarie 2013

 

Cine depune

1. Organizatiile nonprofit

2. Contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura

 

 

Cand se depune

Luni, 25 martie 2013

 

Cine depune

 

1. Contribuabilii platitori de impozit pe profit, cu exceptia celor prevazuti la art. 34 alin. (5) lit. a) si b).

 

2. Platitorii de impozit pe microintreprindere care la 31.12.2012 NU mai indeplineau conditiile corespunzatoare.

 

3. Platitorii de impozit pe microintreprindere care, desi indeplineau conditiile de microintreprindere la 31.12.2012, doresc sa treaca, prin optiune, la impunerea ca platitori de impozit pe profit.

 

 

Cititori :4104
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


3 − 2 =