Declaratii

Declaratii fiscale cu termen de depunere luni, 2 februarie 2015

Declaratii fiscale cu termen de depunere luni, 2 februarie 2015
Maria Mihaela Benki

declaratii fiscalePentru ca sfarsitul lunii ianuarie a picat in week end, exista cateva declaratii fiscal care au termen de depunere luni, 2 februarie 2015

Obligatia

Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni privind schimbarea optiunii pentru depunerea Declaratiei 112  privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Cine depune

Platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, care doresc modificarea vectorului fiscal privind depunerea  D112.

Obligatia

Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni pentru persoane juridice (010).

Cine depune

Persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca indeplinesc la 31.12.2014 conditiile prevazute la art. 112^1 C.F.

Obligatia

Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real, odata cu Depunerea Declaratiei privind venitul estimat  / norma de venit pentru anul in curs Formular 220

sau

Depunerea Cererii pentru renuntarea in anul 2015 la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi.

Cine depune


  • -Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;
  • -Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
  • -Contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole, conform C.F. art. 71;
  • -Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).

 

Obligatia

Depunerea Notificarii 012 privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.

Cine depune

Contribuabilii platitori de impozit pe profit, altii decat cei prevazuti la art. 34 alin. (4) si (5).

 

Obligatia

Depunerea Declaratiei privind subventiile sau transferurile primite de la bugetul de stat, neregularizate si nerestituite in termenul legal.

Cine depune

Operatorii economici care au beneficiat de subventii sau transferuri de la bugetul de stat si nu au regularizat si restituit aceste sume la bugetul de stat pana la data de 31 ianuarie a anului urmator

 

Obligatia

Depunerea declaratiei 600 privind venitul asigurat la sistemul public de pensii.

Cine depune

Contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin. (1) lit. a) – e) C.F, respectiv: a) intreprinzatorii titulari ai unei intrep. individuale; b) membrii intrep. familiale; c) pers. fizice autorizate; d) pers. care au venituri din prof. libere; e) pers. care au venituri din drepturi de prop. intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla. OMFP 882/2012, OAPANF 874/2012.

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact