Declaratii

Declaratii speciale in ianuarie 2015

Declaratii speciale in ianuarie 2015
Laurentiu Ianculescu

declaratiiIn afara declaratiilor clasice de fiecare luna, ianuarie mai aduce cateva declaratii speciale.

Obligatia

Comunicarea pro-ratei provizorii care se va aplica in 2015 si a modului de determinare a acesteia.

Cine depune

Persoanele impozabile cu regim mixt pentru care ponderea operatiunilor cu drept de deducere in totalul operatiunilor se modifica in anul curent fata de anul precedent.

Obligatia

Solicitarea pro-ratei speciale sau comunicarea deciziei de renuntare la aplicarea pro-ratei speciale aprobate anterior.

Cine depune

Persoana impozabila cu regim mixt, in situatii speciale, solicita MFP aprobarea aplicarii unei pro-rate speciale.

Obligatia

Depunerea Declaratiei 094 privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent.

Cine depune

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din  C.F., care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro.

Obligatia

Depunerea Declaratiei informative 208 privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal aferente semestrului precedent.

Cine depune

Notarii publici.

Obligatia

Depunerea Cererii de restituire a accizelor de catre importatori  (anexa nr. 51) pe trimestrul precedent.

Cine depune

Beneficiarii scutirilor de accize.

Obligatia

Depunerea Cererii de restituire a accizelor in cazul vanzarilor la distanta (anexa nr. 46) pe trimestrul precedent.

Cine depune

Vanzatorii la distanta.

Obligatia

Virarea impozitului pe dividende in cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite actionarilor sau asociatilor pana la sfarsitul anului  in care s-au aprobat situatiile financiare anuale.

Cine depune


Pers. juridice care platesc  dividende catre actionari sau asociati.

Obligatia

Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala – pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate. Incasarile efective cumulate si taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara si plati pana la data de 25 a lunii urmatoare).

Cine depune

Organizatorii de jocuri de tip pariu / bingo organizate prin  TV, pariuri on-line, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc on-line.

Pana pe 31 ianuarie 2015

Obligatia

Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni privind schimbarea optiunii pentru depunerea Declaratiei 112  privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Cine depune

Platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, care doresc modificarea vectorului fiscal privind depunerea  D112.

Obligatia

Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni pentru persoane juridice (010).

Cine depune

Persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca indeplinesc la 31.12.2014 conditiile prevazute la art. 112^1 C.F.

Obligatia

Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real,

odata cu Depunerea Declaratiei privind venitul estimat  / norma de venit pentru anul in curs Formular 220

sau

Depunerea Cererii pentru renuntarea in anul 2015 la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi.

Cine depune

-Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;

-Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;

-Contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole, conform C.F. art. 71;

-Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).

 

Obligatia

Depunerea Notificarii 012 privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.

Cine depune

Contribuabilii platitori de impozit pe profit, altii decat cei prevazuti la art. 34 alin. (4) si (5).

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact