Declaratii

Noutati despre declaratiile 392 si 394

Noutati despre declaratiile 392 si 394
Costin Pietraru

In primul rand trebuie sa stiti cine anume depune declaratiile 392.

Sunt 2 tipuri de declaratii:

  • Declaratia 392 A, care trebuie depusa de platitorii de TVA care au avut cifra de afaceri cuprinsa intre 0 (inclusiv) si 35.000 eur – atentie la cursul la care se calculeaza eur, pentru ca nu este un curs curent ci este cursul folosit la depasirea plafonului de TVA, adica 1 EUR = 3.3817.
  • Declaratia 392B, care se depune de catre neplatitorii de TVA care au avut cifra de afaceri inferioara sumei de 35.000 eur. Se foloseste acelasi curs.

Aveti grija sa folositi programul cel nou pe care il puteti descarca de pe anaf, sectiunea programe utile, apoi declaratii fiscale.

Referitor la declaratia 394, luna februarie 2012 este prima luna in care declaratiile fiscale 394 se vor depune nu la 6 luni, ca pana acum, ci conform vectorului fiscal. Daca firma pe care o reprezentati are depunere lunara de decont 300, pana pe 27 februarie 2012 trebuie sa depuna si declaratia 394. Aveti grija ca sumele din decontul de TVA sa fie corelate cu sumele declarate in 394.

Ca si la declaratia 392, aveti grija sa folositi noul soft.
Noutatea la declaratia 394 este ca incepand cu anul acesta poate fi depusa si online.

Cititori :12137
Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact