Declaratii

OMFP 1977/2013 si noile modificari in declaratia 112

OMFP 1977/2013 si noile modificari in declaratia 112
Costin Pietraru

D112_200_pag1In Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 57/23.01.2014, a fost publicat Ordinul comun al viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice nr. 1977/09.12.2013 şi Ordinul ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice nr. 2757/23.12.2013 şi ministrului Sănătăţii nr. 1580/23.12.2013, privind modificarea Ordinului comun al viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice, ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al ministrului Sănătăţii nr. 1.045/2.084/793/2012 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”.

Citeste OMFP 1977/2013, Ordinul ministerului muncii Nr. 2757/2013 si al ministerului sanatatii 1580/2013

Potrivit acestui act normativ se modifică următoarele anexe:

  • 1.1 Anexa angajator; 1.2 Anexa asigurat;
  • Anexa 2 Nomenclatorul – Creanţe fiscale;
  • Anexa 3 Nomenclatorul – Subvenţii/scutiri/reduceri;
  • Anexa 4 Nomenclatorul – Tip asigurat pentru alte entităţi asimilate angajatorului;
  • Anexa 5 Nomenclatorul – Tip asigurat.

În nomenclatorul de creanţe fiscale, s-au introdus două creanţe: rândul 38 – Contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole, în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit şi rândul 39 – Impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole.


Prevederile ordinului se aplică începând cu obligaţiile declarative aferente lunii următoare publicării în Monitorul Oficial al României, respectiv obligaţiile aferente lunii februarie 2014.

Atenţie! Prin excepţie de la aceste precizări, prevederile ordinului se aplică începând cu 1 ianuarie 2014, pentru veniturile din arendarea bunurilor agricole, în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit.

Noul formular 112 se va completa cu ajutorul programului de asistenţă care va fi pus la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale subordonate sau va putea fi descărcat de pe site-ul ANAF, meniul Declaraţii electronice submeniul Descărcare declaraţii.

Formularul 112 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform legii.

Sursa: Finante Valcea

Cititori :5477
Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact