Declaratii

Salariul minim s-a marit

Salariul minim s-a marit
Laurentiu Ianculescu

salariul minimDeocamdata pe hartie, pentru ca majorarea efectiva va avea loc peste 2 saptamani si ceva, respective cu data de 1 ianuarie 2015, cand valoarea acestuia va devein 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore in medie pe luna in anul 2015, reprezentând 5,781 lei/ora.

De asemenea, incepand cu data de de 1 iulie 2015, va avea loc cea de a doua marire programata pentru anul 2015, cand salariul de baza minim brut pe țara garantat in plata se stabilește la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore in medie pe luna in anul 2015, reprezentând 6,225 lei/ora.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe țara garantat in plata, prevazut la art. 1.

In felul acesta, guvernul s-a asigurat ca orice reducere care s-a facut pe seama CAS-ului, pe considerente de atragere a simpatiei electoratului, se va recupera ulterior, prin marirea bazei de impozitare a salariului brut de la 900 la 975 si ulterior la 1.050lei.


Bineinteles, prin majorarea bazei de impozitare intr-o perioada in care nu se vede crestere economica reala decat poate in statisticile celor care stau la birouri, executivul se asigura ca va creste munca la negru si implicit se va inrautati situatia generala a economiei care va duce, in cele din urma, la alte masuri populiste menite sa atraga electoratul atunci cand va fi cazul. Pentru ca, sa fim realisti, cresterea impozitelor are ca urmare doar fortarea sectorului privat sa lucreze cat mai mult “la negru”, fapt care, pe termen lung, va destabiliza economia nationala.

Concluzia:

Nu uitati ca de la 1 ianuarie sa faceti cuvenita marire de salariu acolo unde este cazul.

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact