Diverse

Atentie, din 2015 TVA-ul se suspenda mai usor din oficiu

Atentie, din 2015 TVA-ul se suspenda mai usor din oficiu
Laurentiu Ianculescu

suspendare TVASuspendare TVA – sabia lui Damocles din mana ANAF-ului

Lantul in jurul TVA-ului se strange tot mai mult iar cele 2 parti care se afla la capete incearca sa traga fiecare cat mai mult spre el. Pe de o parte, sunt contribuabilii care incearca prin orice mijloace sa pacaleasca statul, folosind mijloace mai mult sau mai putin legale. Pe de alta parte este ANAF-ul care incearca sa recupereze de la contribuabil cat mai mult din contravaloarea TVA-ului.

Acum sa fim cinstiti, TVA-ul este o taxa a statului si ar trebui sa ajunga la stat.

Sa vedem insa cateva dintre conditiile care pot determina organul fiscal la suspendare TVA pentru o societate:

  • -schimbarea sediului social;
  • -schimbarea asociatilor;
  • -expirarea sediului social;
  • -expirarea mandatului de administrator;
  • -cazier fiscal al unor asociati.

Am ales doar cele mai frecvente situatii in care se gasesc multe dintre firmele romanesti mici si chiar mijlocii. Deva in ultimele luni a plouat cu declaratii de inactivitate. De la 1 februarie 2015 toate aceste firme se pot astepta sa le fie suspendat TVA-ul.

Mai mult, unele firme au sediul social declarat in imobile unde nu mai sunt de mult. Deci daca ANAF-ul trimite instiintare pe adresa de sediu vechi, posibil ca aceasta sa nu ajunga la contribuabil iar acesta va continua sa foloseasca TVA-ul in tranzactiile sale, lucru care va fi ilegal.

Mai mult, firmele nu isi vor recupera dreptul de operare cu TVA decat daca vor indeplini toate criteriile solicitate de fisc si expuse in Ordinele Ministrului de Finante nr. 17, 18 si 19 / 2015.


 

Articol facut cu sprijinul

www.wtib.ro

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact