Diverse

Cum poate un neplatitor de TVA sa factureze in UE?

Cum poate un neplatitor de TVA sa factureze in UE?
Ionut Bratanov

TVAPoate factura un neplatitor de TVA in UE?

In primul rand, e bine de stiut, ca un agent economic sa faca factura intracomunitara trebuie sa fie platitor de TVA si inregistrat in ROI. In cazul in care agentul economic nu este inregistrat in ROI, nu poate vinde bunuri sau servicii peitru tarile intracomunitare, scutirea de plata a TVA referindu-se doar la activitatile din Romania.

Cum procedez in acest caz?

Solutii sunt doua, si anume:

a) Inregistrarea ca platitor de TVA, apoi inregistrarea in ROI

b) Obtineti CUI special pentru achizitii si livrari intracomunitare.

Avantaje si dezavantaje ale cazurilor de mai sus

Daca pentru primul caz sunt destul de multe avantaje cat si dezavantaje, printre care se pot numara deducerea TVA la achizitii in Romania, vanzarea cu TVA din momentul inscrierii , sau declararea lunara a decontului de TVA, si altele, in al doilea caz avantajul este ca declaratiile se fac doar in luna pentru care s-au efectuat achizitii sau livrari de bunuri sau servicii intracomunitare, si in cazul achizitiei, este necesara plata TVA-ului aferent achizitiei in Romania. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Cititori :5815
Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


View Comments (1)

1 Comment

 1. micu

  noiembrie 27, 2014 at 8:58 pm

  As dori sa stiu daca aceasta limitare e aplicabila si pentru oferirea de servicii IT (CAEN 6202) si pt client din USA, sau e strict pt UE?
  Multumesc anticipat!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

 • Dinozauri pitici in Romania

  Dinozauri pitici pentru ca nu au mancat tot din farfurie?! In bazinul Hategului, cercetatorul este intampinat de...

 • Cu cine tine site-ul ANAF?

  ANAF iti valideaza declaratiile, dar sistemul le ignora Dupa foarte multe documente primite aiurea de la ANAF,...

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Contabilitate ieftina? Mai gandeste-te o data!

  Contabilitate sa fie, dar cat mai ieftina Pentru micii proprietari, cheltuielile de contabilitate sunt private ca aproape inutile si nenecesare.  Pentru ca in Romania, micii antreprenori au impresia ca afacerea lor poate functiona si fara contabilitate. Este o conceptie complet gresita ca puteti economisi daca platiti mai putini bani pe contabilitate. Pentru...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact