Diverse

Rata de taxare a salariului in romania a crescut de 3 ori din 1950 pana azi

Rata de taxare a salariului in romania a crescut de 3 ori din 1950 pana azi
Costin Pietraru

Rata de taxare a salariului s-a triplat din 1950 incoace, potrivit datelor puse la dispozitie de Institutul National de Statistica. Evolutia castigurilor brute net si nete arata ca ne indreptam spre un nivel chiar de patru ori mai mare si dublu fata de perioada de dinainte de schimbarea regimului politic in 1989. Cifrele denunta si explica niste fenomene pe care le traim chiar acum, cu implicatii atat asupra cresterii economice, cat si asupra solidaritatii sociale intre generatii.

Rata de taxare a castigului salarial mediu brut in Romania:

  • 1950-1969 – 7,7 %
  • 1970-1989 – 13%
  • 1990-2009 – 23.8%
  • 2010-2011 – 27%

Numărul foarte mare de salarii minime pe economie declarate la Fisc și necesitatea diminuării salariilor declarate obligatoriu la stat arată că nivelul de taxare exagerat afectează deja și va afecta și mai mult creșterea economică. Atât pe partea de ofertă, prin costul tot ridicat al forței de muncă, cât și pe partea de cerere, prin diminuarea mai substanțială a acesteia.

Sursa: cursdeguvernare

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


View Comments (2)

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact