Diverse

Seminar de Contabilitate si Fiscalitate

Seminar de Contabilitate si Fiscalitate
Laurentiu Ianculescu

seminar 1In perioada 11 – 12 noiembrie 2016, la Bucuresti, World Trade Institute Bucharest organizeaza un seminar de contabilitate si fiscalitate care va aborda principalele problem referitoare la TVA, Declaratia 394, impozite Directe. Seminarul va fi sustinut de doamnele Georgeta Petre, Cerasela Dragos si de domnul Cristian Radulescu. Invitat special va fi doamna Mariana Vizoli.

In cadrul acestui seminar interactiv va avea loc prezentarea in detaliu a ultimelor modificari aplicabile in anul 2016 in domeniul Fiscalitatii si Contabilitatii.

De asemenea, in ultima perioada au aparut o serie de acte normative ce aduc modificari importante si dificil de interpretat. Un exemplu il constituie de acum celebra Declaratie 394. Avand in vedere expertiza lectorilor in acest domeniu (peste 300 de persoane instruite de la modificarea D394), va fi abordat inclusiv acest subiect.

In plus fata de aceste considerente au fost puse in dezbatere publica mai multe acte normative ce vor modifica actualul Cod Fiscal de la 1 ianuarie 2017 in mai multe domenii (impozit pe profit, contributii sociale – definirea veniturilor din alte surse (inclusiv dividende si conventii civile) si conditiile de obtinere a rezidentei fiscale, TVA, preturi de transfer etc)

Asa dupa cum v-a obisnuit, WTIB vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra si va ofera solutiile specialistilor in cadrul unui seminar interactiv, ce va avea in centru un material bine structurat si usor de inteles. Desigur nu va lipsi si sesiunea de intrebari si raspunsuri in cadrul careia va vor fi lamurite toate aspectele asupra carora veti mai avea intrebari.

Va garantam raspunsul din partea lectorilor la toate nelamuririle dumneavoastra legate de tematica prezentata mai jos! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!

Modulul I – Contabilitate – Dna Georgeta PETRE

Aspecte teoretice si practice privind contabilitatea si auditul situatiilor financiare anuale

Legislatia in domeniul contabilitatii aplicabila operatorilor economici;

Prezentarea modificarilor si completarilor aduse legislatiei in domeniul contabilitatii operatorilor economici in exercitiul fiananciar 2016;

Prezentarea unor tratamente contabile care pot avea impact fiscal:

Tratamente contabile privind elementele de activ, datorii si capitaluri proprii;

Tratamente contabile privind veniturile si cheltuielile potrivit standardelor aplicabile.

Evaluarea pentru intocmirea situatiilor financiare si evaluarea pentru scopuri fiscale. Reevaluarea imobilizarilor corporale sau revenirea la cost. Elemente de analiza in conditiile reglementarilor contabile aprobate prin OMFP 1802/2014 cu modificarile si completarile ulterioare;

Prezentarea unor elemente de analiza si rationament profesional referitoare la optiunile privind politicile contabile ale entitatii;

Analiza conturilor de capitaluri proprii in raport cu prevederile legale: Capitalul social; Rezervele; Rezultatul reportat – prezentat in conturile sintetice de gradul II

Prezentarea prevederilor cuprinse in regulamentul 527/2014 privind cerinte specifice referitoare la auditul statutar al entitatilor de interes public definite potrivit legii contabilitatii 82/1991 republicata cu modificarile ulterior.

sesiune de intrebari si raspunsuri privind contabilitatea operatorilor economici

Modulul II – TVA – Cerasela DRAGOS & Mariana VIZOLI

Partea 1 :  Locul prestarii serviciilor, livrarii bunurilor (operatiuni triunghiulare)

Beneficii participanti:

Intelegerea tipurilor de servicii pentru care se aplica regula generala B2B (dar si a exceptiilor de la regula), diferentierea între cele care reprezinta operatiuni intracomunitare si a celor extracomunitare; a obligatiilor declarative;

Rezumat al prevederilor aplicabile pentru persoanele care presteaza servicii de telecomunicatii, electronice, de radio- televiziune catre persoane neimpozabile nestabilite în Romania ( regimul special pentru aceste servicii).

Tematica:

Sinteza prevederilor referitoare la locul prestarii serviciilor:

Prestari/achizitii intracomunitarea de servicii; Declararea în decont a prestarilor de servicii intracomunitare si extracomunitare; Regula generala pentru serviciile prestate catre persoane neimpozabile si prezentarea serviciilor pentru care nu se aplica regulile generale; Servicii care excepteaza de la regula B2B.

Prezentarea operatiunilor triunghiulare

Studii de caz

Partea 2 :  Completarea Declaratiei 394

Beneficii participanti:

Intelegerea in detaliu a informatiilor solicitate si a modului de completare;

Structura noilor date si impactul in sistemele informatice utilizate si in modul de verificare si completare;

Interactiunea cu specialisti in domeniul fiscal si informatic, beneficiind de experienta acestora in cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri.

Tematica:

Trecerea prin baza legala

Intelegerea scopului, termenelor de depunere

Prezentarea formatului si a datelor solicitate (detalierea seciunilor)

Impactul in actualizarea sistemelor informatice si a procedurilor de control intern

Prezentarea va fi insotita de numeroase exemple practice si studii de caz


De asemenea va avea loc la final o sesiune speciala de intrebari & raspunsuri la spetele participantilor.

Modulul III – Restul impozitelor si taxelor – Cristian RADULESCU

Impozit pe profit

Noutati de la 1 ianuarie 2017;

Regimul de impozitare al dividendelor;

Schimbarea bazelor de impozitare pentru protocol, sponsorizare, rezerva legala, chelltuie sociale, etc.

Deductibilitatea ajustarilor pentru deprecierea mijloacelor fixe / stocurilor;

Reguli noi de deductibilitate a cheltuielilor cu dobanzile;

Reguli noi privind pensiile facultative si asigurarile voluntare de sanatate;

Tratamentul fiscal cheltuieli;

Regim profit reinvestit;

Calculul rezultatului fiscal in cazul sediilor permanente.

Impozit pe venit

Venituri neimpozabile;

Impozitarea dividendelor;

Reguli noi privind impozitare veniturilor din activitati independente si drepturi de proprietate intelectuala;

Reguli noi privind impozitarea cadourilor si tichetelor cadou;

Reguli noi pentru avantajele in natura in cazul autovehiculelor;

Modificarea regimului de impozitare a veniturilor din chirii.

Contributii sociale

Noutati de la 1 ianuarie 2017;

Schimbarea regulilor de impozitare pentru veniturile din activitati independente si drepturi de proprietate intelectuala, etc.

Plafonarea contributiei de sanatate;

Baza de impozitare a contributiei de sanatate;

Inregistrarea obligatorie pentru scopul platii CASS;

Modificari aduse modalitatii de calcul si regimului aplicabil pentru alte tipuri de venituri (salariale, pensii, dividende etc).

Microintreprinderi

Modificarea regulilor de impozitare in cazul microintreprinderilor.

Impozite si taxe locale

Modificari substantiale aduse metodologiei de calcul a taxelor locale pentru cladiri de catre persoanele fizice si juridice;

Lucrari de consolidare, modernizare, modicicare sau extindere efectuate de locatar;

Impozitare cu 500% a terenurilor si cladirilor neingrijite.

Preturile de transfer

Noile reguli privind intocmirea si prezentarea dosarului preturilor de transfer introduse de ordinul presedintelui ANAF nr 442/2016.

Impozit pe constructii

Sesiune de intrebari si raspunsuri.

Mai multe detalii gasiti pe www.wtib.ro

Fax: (021) 319 12 96 / Email: wtib@wtib.ro / Tel: (021) 202 44 09/

Persoana de contact:  Silvan CONSTANTIN, Telefon : 0724 413 568

 

Cititori :40406
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1075 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact