Diverse

Termen pentru depunere bilant asociatii in 2014

Termen pentru depunere bilant asociatii in 2014
Laurentiu Ianculescu

termen bilantCand depun bilant asociatiile

Mai aveti la dispozitie 44 de zile pana la depunerea bilanturilor pentru asociatiile non profit. Termenul de depunere al acestora este 30 aprilie 2014.

Situatiile financiare vor fi insotite de notele 1, 2 si 3 la bilant.

Continutul situatiilor financiare anuale ale asociatiilor

 • -bilant prescurtat (cod F10),
 • -contul prescurtat al rezultatului exercitiului (cod F20).
 • -note la bilant.

Cine are drept de semnatura pe bilanturile asociatiilor

Situatiile financiare anuale si situatiile financiare anuale simplificate se semneaza de persoanele abilitate potrivit legii, precum si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii. Persoanele abilitate conform legii sunt:

 • -directorul economic;
 • -contabilul sef;
 • -alta persoana imputernicita (salariat, care inlocuieste directorul economic si contabilul sef si care are studii superioare de contabilitate);
 • -expertul contabil PF membru CECCAR;
 • -firma de contabilitate membra CECCAR.

Asta inseamna ca in partea dreapta va semna una din persoanele de mai sus, iar in partea stanga va semna administratorul, respectiv persoana imputernicita cu administrarea gestiunii unei asociatii.

Documente obligatorii pentru bilanturile asociatiilor

 • -raportul administratorilor;
 • -raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz;
 • -procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, semnate si stampilate, conform legii.
 • -declaratie scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Ce trebuie sa contina arhiva anexata la bilantul asociatiilor

 • -raportul administratorilor;
 • -raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori;
 • -procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale;
 • -declaratie scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Arhiva va avea maxim 10 M.

 

Util!


In cazul in care nu puteti scana in format atat de mic, puteti redimensiona totul folosind site-uri online care micsoreaza formatul fotografiilor. Va recomand in acest sens un site unde nu este nevoie de nici un fel de inscriere si unde in cateva minute obtineti marimea dorita pentru orice document:

 

http://www.picresize.com/

 

Important!

Potrivit prevederilor art. 3 din Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 1969/2007, situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial de utilitate publica, potrivit legii, sunt supuse auditului financiar, care se efectueaza de catre auditori financiari, persoane fizice sau juridice autorizate, cu respectarea reglementarilor contabile aplicabile persoanelor juridice fara scop patrimonial.

 

De asemenea, potrivit prevederilor art. 34 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, situatiile financiare anuale ale organizatiilor fara scop patrimonial care primesc finantari din fonduri publice, incadrate in categoria persoanelor juridice de interes public, potrivit prevederilor art. 34 alin. (2) din acelasi act normativ, sunt supuse auditului statutar, care se efectueaza de catre auditori statutari, persoane fizice sau juridice autorizate.

 

Atentie!

Persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla potrivit prevederilor Anexei nr. 2 la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 1969/2007, nu intocmesc situatii financiare anuale.

 

Cititori :6102
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1055 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact