Diverse

Totul despre preturile de transfer

Totul despre preturile de transfer
Laurentiu Ianculescu

preturile de transferSeminar – Totul despre Predurile de Transfer

Vineri, 27 martie 2015, la Bucuresti, Hotel Pullman, World Trade Institute Bucharest va organiza un seminar de fiscalitate privind preturile de transfer prezentat de domnul Cristian Radulescu.

Cine este lectorul?

Colaborator al World Trade Institute de 10 ani, Domnul Cristian Radulescu este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe teme de TVA, impozitare si preturi de transfer.

Domnul Cristian Radulescu, licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are 12 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young si PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Are o bogata experienta in numeroase companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, fuziuni, divizari si reorganizari pentru clienti din diverse industrii, revizii fiscale, due diligence fiscal.

De asemenea este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006.

De ce sa particip la acest seminar?

Termenul „preturi de transfer” este folosit în cazul tranzactiilor efectuate între persoane afiliate, acele tranzactii care nu sunt supuse exclusiv regulilor pietei libere si, în consecinta, pot fi influentate si de alti factori subiectivi, cum ar fi politica grupului de companii în ceea ce priveste minimizarea costului fiscal la nivelul grupului.

Va invitam la acest seminar – dezbatere in cadrul caruia veti primi raspunsuri la urmatoarele intrebari referitoare la preturile de transfer:

Ce înseamna preturile de transfer sau „transfer pricing”-ul, asa cum este cel mai adesea întâlnita în practica notiunea?

Pe cine afecteaza?

Care sunt principalele probleme practice cu care se confrunta contribuabilii in ceea ce priveste preturile de transfer?

Care sunt riscurile?


Care este abordarea autoritatilor fiscale in investigarea preturilor de transfer?

Ce trebuie sa faceti pentru a minimiza riscurile legate de preturile de transfer?

In plus, strategia Agentiei Nationale de Administrare Financiara pentru perioada 2014–2015 mentioneaza ca principale obiective:

 • analiza documentatiei de preturi de transfer;
 • analiza conformitatii cu principiul valorii de piata a tranzactiilor desfasurate cu persoane afiliate.

Va garantam raspunsul din partea lectorului la toate nelamuririle dumneavoastra legate de preturile de transfer! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!

Care sunt principalele subiecte dezbatute?

Preturi de transfer – aspecte teoretice

 • Principiul pretului de piata; aplicabilitatea regulilor de preturi de transfer;
 • Metode de preturi de transfer – descriere;
 • Dosarul preturilor de transfer;
 • Acordul de pret in avans;
 • Ajustari de preturi de transfer – implicatii fiscale; modificari legislative recente. Litigii pe tema ajustarilor de preturi de transfer
 • Tranzactii artificiale si preturile de transfer
 • Preturile de transfer si incidenta cu reglementarile vamale (importuri, exporturi)
 • Preturile de transfer în cadrul tranzactiilor de tip stock options plans
 • Preturi de transfer în operatiuni financiare: cash, pooling, împrumuturi
 • Estimarea riscului de preturi de transfer
 • Preturi de transfer – aspecte practice. Studii de caz
 • Intocmirea unui dosar de preturi de transfer – analiza functionala;
 • Analiza economica; alegerea metodei de preturi de transfer; studiul de comparabilitate;
 • Interpretarea rezultatului studiului de comparabilitate – concluzii;

Preturile de transfer – motiv de inspectie fiscala si risc de ajustari

Abordari ale inspectorilor fiscali în evaluarea riscului cu privire la preturile de transfer

Sesiune de intrebari si raspunsuri.

Mai multe detalii gasiti pe www.wtib.ro

Inscrieri:     Fax: (021) 319 12 96 / Email: wtib@wtib.ro / Tel: (021) 202 44 09/

Persoana de contact:  Silvan CONSTANTIN, 0724 413 568

 

 

Cititori :2696
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1054 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact