Verificati plafonul pentru impozit pe profit


impozit pe profitAtentie la plafonul de trecere la impozit pe profit

Verificati la fiecare sfarsit de luna cifra de afaceri. Daca ati depasit 65.000 eur, atunci trebuie sa depuneti Declaratia 010  pentru renuntarea la statutul de microintreprindere si luarea in evidenta ca platitori de impozit pe profit. Veti depune declaratia 100 pentru impozit pe profit incepand cu trimestrul in care ati declarat statutul.

In ceea ce priveste calcularea impozitului pe profit, aceasta se va face pentru tot anul fiscal, incepand cu 1 ianuarie a anului curent.

Impozitul pe profit datorat este dat de diferenta dintre impozitul pe profit calculat cumulat de la inceputul anului si impozitul pe venit platit intre timp.

 

Cititori :2026
Maria Mihaela Benki (94 Posts)

Economist


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

One Response to “Verificati plafonul pentru impozit pe profit”

  1. O lamurile,va rog,Firma micro depaseste cifra de afaceri de 65000 euro in luna noiembrie 2013,impozit pe venit 3% calculat dar Neachitat.Care sint calculele 441? Venituri-cheltueli perioada din 01.02.2013 pina la 31.12.2013 x 16% MINUS impozit pe micro 3%(NEACHITAT)?Este corect? Multumesc

Leave a Reply


6 − = 3