Ajustare stocuri


AJUSTARE STOCURIVa rog sa ma ajutati si sa mi se raspunda la urmatoarea speta: lucrez intr-o institutie publica care pana la sfarsitul anului 2012 a fost inregistrata in scopuri de TVA cu regim mixt de TVA, aplicam pro-rata intrucat au fost efectuate achiziţii pentru care nu se cunostea destinatia,depunand decontul de TVA lunar. Din luna ianuarie 2013,aplicam sistemul de TVA la incasare şi totodata au fost separate activitatile. La sfarsitul anului 2012, preturile la produse si mijloace fixe care se amortizeaza existente in stoc (stocurile sunt pentru consum propriu), sunt fara TVA. Cum procedam cu valoarea acestor stocuri si daca trebuie mentionata in decontul de Tva, ajustarea aferenta stocurilor?

Intrebare adresata de Badarau Cornelia pentru cititorii www.faracontabilitate.ro.

 

Cititori :869
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


4 + 7 =