Microintreprindere sau impozit pe profit?!


microintreprindere

Am o soc.com. infiintata la finele anului 2009. In anul 2010 a platit impozit pe profit. Incepand cu anul 2011 a fost inreg.ca platitor pe veniturile microintreprinderilor, in anul 2012 am indeplinit conditiile tot pentru plata impozit microintreprinderi. La finele anului 2012 indeplinim conditia pentru plata impozitului pe venit pentru anul 2013. Dar nu inteleg conditia “De asemenea, pentru a putea opta pentru plata impozitului pe venitul microintreprinderilor, contribuabilii nu trebuie sa mai fi aplicat acest sistem de impozitare incepand cu anul 2010.” Va rog sa ma lamuriti ce este cu aceasta conditie.

Intrebare adresata de Sirbu Ana pentru cititorii www.faracontabilitate.ro

Cititori :1512
Laurentiu Ianculescu (957 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

One Response to “Microintreprindere sau impozit pe profit?!”

  1. o societate poate fi o singura data microintreprindere, prin optiune.nu ati specificat cum a fost firma in 2009.decspre conditie inseama asa: daca erati platitor pe micro apoi deveneati, prin depasire plafon sau prin optiune platitor de impozit pe profit, nu mai puteati, prin optiune sa fiti micro. dar acum nu mai e cazul sa va faceti griji,pentru ca TOATE firmele cu CA sub 65.000 sunt micro, indiferent ce sistem au aplicat inainte.

Leave a Reply


6 + = 7