Legislatie

Aprobarea situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate 2014

Aprobarea situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate 2014
Costin Pietraru

copil 2Proiect de Ordin pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate.

Directiva prevede că regimul microentităţilor este opţional. Astfel, potrivit directivei, statele membre ar trebui să ţină seama de condiţiile şi nevoile specifice ale propriilor pieţe atunci când iau o decizie referitoare la modalităţile sau la oportunitatea punerii în aplicare a unui regim distinct privind microentităţile. Datorită faptului că această opţiune influenţează, în sens pozitiv, un număr important de entităţi, s-a optat pentru preluarea în prezentul proiect a prevederilor referitoare la microentităţi.

Simplificările propuse a fi aduse sistemului de raportare determină reducerea sarcinilor administrative pentru un număr semnificativ de entităţi. Potrivit estimărilor, circa 94% din numărul total al operatorilor economici reprezintă microentităţi (608.300 entităţi), circa 5% sunt entităţi mici (30.600 entităţi), în timp ce entităţile mijlocii şi mari reprezintă circa 1% (4.600 entităţi).


Pentru scopuri de raportare contabilă, proiectul de ordin introduce trei categorii de entităţi, respectiv: microentităţi; entităţi mici; entităţi mijlocii şi mari, încadrate astfel în funcţie de criteriile de mărime prevăzute de Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European şi a Consiliului.

Microentităţile sunt entităţile care, la data bilanțului, nu depășesc limitele a cel puțin două dintre următoarele trei criterii:

  • a) totalul activelor: 350.000 euro;
  • b) cifra de afaceri netă: 700.000 euro;
  • c) numărul mediu de salariați în cursul exercițiului financiar: 10.

Entităţile mici sunt entităţile care, la data bilanțului, nu se încadrează în categoria microentităţilor şi care nu depășesc limitele a cel puțin două dintre următoarele trei criterii:

  • a) totalul activelor: 4.000.000 euro;
  • b) cifra de afaceri netă: 8.000.000 euro;
  • c) numărul mediu de salariați în cursul exercițiului financiar: 50.

Entităţile mijlocii şi mari sunt entităţile care, la data bilanțului, depășesc limitele a cel puțin două dintre următoarele trei criterii:

  • a) totalul activelor: 4.000.000 euro;
  • b) cifra de afaceri netă: 8.000.000 euro;
  • c) numărul mediu de salariați în cursul exercițiului financiar: 50.
Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Legislatie
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Legislatie

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact