Oameni de succes

BCR Open Romania, cu McCann la serviciu

BCR Open Romania, cu McCann la serviciu
Laurentiu Ianculescu

McCann in tenisInterviu cu Bogdan Enoiu, managing director McCann Erickson

Am realizat acest interviu cu Bogdan Enoiu chiar in loja acestuia, in timp ce se disputa semifinala dintre Victor Hanescu si francezul Gael Monfils. De altfel, acest interviu nici nu s-ar fi putut realiza in alta parte, fiindca nimeni nu l-a mai prins pe Bogdan Enoiu prin agentie, in timpul saptamanii, fiind relocat „cu arme si bagaje” pe Arenele BNR. Din cand in cand, managerul roman il incuraja cu putere pe jucatorul roman: „Hai Victor!”, „Bravo, Victor!”. Se putea vedea pe chipul sau cat de implicat este in acest eveniment, si cred ca organizarea de evenimente de acest gen reprezinta de departe punctul forte al managerului McCann. Este un iubitor al tenisului, este un jucator impatimit, si un apropiat al sportivilor de talie internationala. Cred ca Bogdan Enoiu i-ar putea calca pe urme lui Ion Tiriac, devenind un promotor si organizator de talie internationala, in cazul in care l-ar ajuta si infrastructura din Romania, pentru a organiza concursuri de nivel international, pe diverse discipline sportive.

Ati preluat acest turneu, ca organizator, in momentul in care domnul Ion Tiriac se gandea sa renunte, pentru ca era un business care pierdea bani. Se stie ca iubiti foarte mult tenisul. Cum a evoluat turneul, de cand l-ati preluat dumneavoastra?

In primul rand, am reusit sa reducem pierderea initiala si sa-l aducem pe profit. Nu este un profit foarte mare, insa nici n-o facem pentru asta. Nu se pot castiga inca multi bani din activitatea asta, bugetul este de aproape 800 000 de euro, la premii de 350 000, deci nu este foarte simplu – trebuie sa le dai sponsorilor ceea ce merita, trebuie sa ai spectatori in tribuna, trebuie sa reglezi biletele la un pret accesibil si sa ai si jucatori din top 100 prezenti in competitie.

Cum stam cu jucatorii anul acesta, din punctul acesta de vedere?

Stam foarte bine, am avut jucatori foarte buni, acum il vedem pe numarul 20 mondial. Din pacate, niciun jucator roman n-a reusit sa se califice direct, si a trebuit sa le acordam un wildcard, dar speram ca la anul sa avem direct spre tablou macar un jucator roman.

In ce masura aduce spectatori in tribuna un jucator spectaculos la nivel international, si cat de mult aduc romanii? Sunt romanii mai degraba patrioti, sau mai interesati de marile vedete internationale?

Si una si cealalta. Vin si pentru jucatorii romani, dar si pentru spectacol, deci trebuie sa ai un mix de amandoua.

Ce a insemnat pentru dumneavoastra, ca organizator, turneul de anul acesta, care au fost principalele provocari? Aveti multi sponsori, privit din afara.

Provocarea cea mai mare este vremea, este important sa ai noroc de o vreme buna. Nefiind un teren asa de bine dotat, daca ai probleme cu ploaia, iti alunga spectatorii, nu mai poti sa vinzi bilete si iti deraiaza complet mersul turneului. Si pentru chestia asta, in viitor ne gandim sa avem, in sfarsit, o arena de tenis adaptata la secolul XXI.

Care ar fi factorii care ar trebui convinsi, ca sa se intample lucrul acesta?

Baza este a Bancii Nationale, deci in primul rand, Banca Nationala. Dar suntem deschisi pentru un parteneriat public-privat. O sa vedem, o sa gasim solutii.

Ce a insemnat pentru dumneavoastra personal acest turneu?

Pentru mine este un hobby, imi place foarte mult tenisul, si ma bucur si eu, ca orice spectator, de acest turneu foarte bun de-aici.

V-ati gandit sa cuplati cumva activitatea publicitara cu activitatea aceasta de organizare de evenimente, in particular de tenis? De exemplu, sa reprezentati imaginea unor tenismeni internationali in Romania, sau sa-i implicati in niste reclame ?

Nu, inca nu, insa o sa vedem. In primul rand ma intereseaza jucatorii romani, suntem in discutii si cu jucatorii, tinem tot timpul aproape de ei, insa si ei trebuie sa aiba un clasament foarte bun. Cel mai bine clasat jucator roman, de fapt, este o fata, Raluca Olaru, care in sistemul ATP la fete este pe pozitia 70, vrea sa inchida anul in primele 50.

Care au fost surprizele placute de pana acum?

Victor Hanescu este o surpriza foarte placuta, in 10 minute disputa sferturile de finala, si speram ca va castiga.

Din punctul de vedere al parteneriatelor media, ati obtinut expunerea pe care   v-o doreati?

Da, avem contract si avem expunerea pe care ne-o dorim.

Din punctul de vedere al parteneriatelor, care a fost surpriza cea mai placuta? Vad ca toate logo-urile de pe teren, in foarte mare masura, sunt pe albastru. Ati avut probleme din punctul acesta de vedere?

Asa este cutuma la ATP – pentru a nu deranja jucatorii, nu poti sa faci varza la nivelul ochilor jucatorilor. Mai sus, este permis. Arena este verde-albastra, daca observi. Am avut surprize placute anul acesta, de la European Future Group, de la Ariel; Vodafone si BCR, intotdeauna sunt in miezul turneului, ca sa spun asa. Dar, oricum, fiecare sponsor si-a adus aportul.

De curand au aparut pe piata cifrele publicate la Ministerul Finantelor pe 2006; sunteti in continuare pe primul loc, cu o cifra de afaceri de aproximativ 54 milioane de euro. Cum este cifra aceasta fata de cresterea pietei? Sunteti multumit?

Da. Si mai avem cel putin vreo 5-6 milioane, care s-ar fi putut adauga.      Coca- Cola a platit direct la statii, deci am fi avut vreo 60 de milioane.

Se estimeaza in Media Fact Book, facuta de Initiative, o crestere substantiala a bugetelor in urmatorii ani; pentru 2009, se estimeaza chiar ca se va apropia de 1 miliard. Vi se pare realist?

Nu. Eu am pariat pe 2010, pentru a se ajunge la nivelul asta.


O sa ajungeti la 100 de milioane atunci?

Speram mai repede la 100 de milioane.

Aveti si o firma de organizare de evenimente sportive, care inca nu este foarte activa. O s-o dezvoltati?

O s-o dezvoltam si pe aceea, impreuna cu Ilie Nastase…

Ce personalitati ati avut pana acum la meciurile de tenis?

N-am fost foarte atent dupa personalitati, ma intereseaza spectatorul obisnuit, in primul rand, dar sunt prezente si VIP-uri. Printre personalitati sunt multi iubitori ai tenisului, si sambata si duminica o sa vedem mai multe, la finala si la meciul demonstrativ.

Aproape ca dumneavoastra v-ati mutat aici, pe teren.

Saptamana asta, da.

Credeti ca vom avea un finalist roman?

Sper, pe Victor.

Din punctul de vedere al organizarii, exista o miza?

Da. Un roman in finala este mult mai interesant, si ar fi pentru prima oara dupa multi ani. Victor este foarte bun.

Avem la orizont perspectiva Golden Drum. Dumneavoastra ati castigat „Agentia anului” anul trecut. Cum vedeti concursul anul acesta?

Foarte disputat.

Credeti ca disputa va fi tot intre romani, sau asteptati si alti concurenti?

Cred ca va fi mai la larga, de data asta.

Cam din ce tari asteptati concurenta puternica?

Din Nord, din Cehia, Polonia, dar este posibil ca tot o agentie din Romania sa castige si anul acesta, este posibil, vedem.

Totusi, nu este si o componenta politica, sa spun asa, e prea mult ca si al treilea an tot romanii sa castige?

Probabil, probabil ca e. Ar fi frumos, dar stiu ca o firma din Polonia a castigat mult mai mult.

Deci exista precedente.

Da.

Va urez succes, ne vedem la Golden Drum!

Text preluat din revista The Marketer

Foto: Costin Boerescu

 

 

Cititori :22381
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1074 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Oameni de succes
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Oameni de succes

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact