Software

Sfaturi utilizare SAGA

Sfaturi utilizare SAGA
Costin Pietraru

Puteți face validare grupată sau de-validare grupată

În SAGA, în cazul în care se efectuează o filtrare numai după documente de-validate, apăsarea butonului „Validez” va provoca validarea tuturor documentelor filtrate. La fel, în cazul în care se efectuează o filtrare numai după documente validate, apăsarea butonului „Devalidez” va provoca de-validarea tuturor documentelor filtrate.

Puteți filtra liste de selecție

Într-o listă derulantă (cum ar fi cea de selecție a furnizorilor sau clienților), introducerea unei secvențe de caractere urmate de apăsarea simultană a tastelor CTRL și ENTER va afișa numai pozițiile care conțin secvența de caractere introdusă.

Spre exemplu, dacă sunteți în ecranul de culegere a intrărilor și veți introduce la denumirea furnizorului secvența “INTE” și veți apăsa CTRL+ENTER în lista furnizorilor vi se vor afișa toți furnizorii ce au în denumire secvența “INTE”. Spre exemplu: “Internațional SRL”, “CuminteSRL”, “Cuvinte SRL”, etc.

De asemenea, în ecranul Producție, dacă sunteți poziționați pe număr document sau dată, apăsarea combinației de taste CTRL + ENTER va duce la înregistrarea unui nou produs. Produsele ce au același număr de document și aceiași dată, vor fi tipărite pe același bon de producție.

Puteți verifica istoricul operațiilor efectuate pe un document?

În SAGA, în toate tabelele în care se operează date, apăsarea tastei “INS” (“Insert”) de pe tastatură, va duce la apariția unui ecran ce va conține istoricul operațiilor efectuate asupra acelui document (adăugare, modificare, validare, de-validare). Acesta este foarte util în mediul multi-utilizator, putându-se verifica simplu de tot ce operații a efectuat utilizatorul asupra documentului.

Cum putem copia documente de intrare sau ieșire cu detalii cu tot?

În ecranele cu detalii (de ex. „Intrări”, „Ieșiri”), în cazul în care se ține apăsată tasta <ALT> la click pe butonul „Copiază” din tabelul superior, se va copia tot documentul (inclusiv detaliile). Apăsarea butonului “Lipire” va duce la generarea unui document, copie exactă a celui copiat, inclusiv partea de detalii. Fără a ține apăsată tasta ALT copierea se va face numai pentru linia pe care sunteți poziționați în momentul apăsării. În ecranul “Articole contabile”, articolele contabile compuse nu pot fi copiate.


SAGA completeaza denumire și adresa unui terț, în mod automat

Și asta într-un mod extrem de simplu. Aveți nevoie ca PC-ul pe care este instalat SAGA să aibe conexiune la internet și SAGA să aibe drepturi de acces la internet dacă există vre-un firewall activ.

Și iată cum se pot completa informațiile: când se introduce un furnizor sau client nou, completați  doar codul fiscal si apăsați butonul „Verificare”. Celelalte informații, denumire, adresă vor fi preluate automat.

Atenție însă: eliminați diacriticele din denumire. Mai ales dacă depuneți D394, unde diacriticele dau eroare la validarea declarației.

Cum operam  Imobilizarile in SAGA (tutorial video)

Instructiuni pentru operarea imobilizarilor si a operatiilor aferente acestora in programul SAGA C.

 

Sursa: SAGA Blog

Cititori :20056
Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


View Comments (1)

1 Comment

 1. Adrian

  ianuarie 30, 2014 at 8:30 am

  Bună ziua, încerc de ceva vreme să văd dacă pot folosi programul Saga. Vă rog să mă ajutaţi cu nişte informaţie:

  – se spune peste tot că, folosind Saga, se pot completa în RJIP numai totalurile, etc. Ce se întâmplă, din pounct de vedere fiscal/legal/etc dacă se pierde baza de date? Am păţit acest lucru, şi cu tot ajutorul de la echipa de suport nu s-a reuşit recuperarea datelor.
  – cum se înregistrează în Saga o factură din UE (achiziţie de servicii pe un site) al cărui furnizor are codul de TVA EU276000137 (http://en.wikipedia.org/wiki/Value_added_tax_identification_number#VAT_numbers_of_non-EU_countries), Factura nu conţine TVA.
  – Cum se obţin „fişele pentru operaţiuni diverse”?

  Mulţumesc,

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Software
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Software

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact