Stiri

Companiile telecom din Europa pot plati TVA catre Romania printr-o platforma electronica ANAF

Companiile telecom din Europa pot plati TVA catre Romania printr-o platforma electronica ANAF
Costin Pietraru

digital_dreamsDe la începutul anului viitor intră în vigoare modificările privind regulile TVA în cadrul Uniunii Europene în ceea ce priveşte furnizarea de servicii electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune şi televiziune potrivit cărora serviciile furnizate de către o firmă către consumatorul final vor fi taxate în ţara în care consumatorul este stabilit sau are adresa permanentă sau reşedinţa obisnuită, numită „Statul Membru de Consum”, indiferent unde este stabilită compania care furnizează serviciile respective.

Transpunerea în legislaţia românească a acestor prevederi a fost aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului din februarie.

Astfel, ANAF pune la dispoziţia companiilor de profil un sistem denumit Mini One Stop Shop (M1SS), operaţional de la 1 ianuarie 2015, care va permite firmelor să se înregistreze, să depună declaraţii şi să plătească TVA datorat Statului Membru de Consum prin intermediul portalului web pus la dispoziţie de către Statul Membru de Identificare, de obicei statul membru în care compania şi-a stabilit activitatea economică, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Totodată, companiile vor fi taxate la rata TVA aplicabilă în Statul Membru de Consum.

Firmele se pot înrola în sistemul pus la dispoziţie de ANAF începând de miercuri, 1 octombrie. Acesta este opţional şi se adresează atât companiilor cu sediul în UE, cât şi celor din afara Uniunii.


Pentru autentificare în sistem, companiile au nevoie de un certificat digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat, care trebuie înregistrat în prealabil pe site-ul ANAF.

Sistemul M1SS este disponibil începand cu data de 1 octombrie 2014, astfel încât agenţii economici pot transmite detaliile de înregistrare online prin intermediul urmatorului link:https://www.anaf.ro/auth_status.html şi selectaţi meniul „Instrumente specifice” submeniul M1SS

Vă informăm că pentru înregistrarea în sistemul M1SS este obligatoriu a se utiliza un cerificat digital calificat.

Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că cererile de înregistrare nu pot fi procesate până la data de 5 ianuarie 2015.

Sursa: Mediafax

Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact