Decizia privind recunoasterea reciproca a programului operatorilor economici autorizati a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene


Decizia privind recunoasterea reciproca a programului operatorilor economici autorizati a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 144/44 din 5.6.2012

Decizia Comitetului mixt de cooperare vamala SUA-UE din 4 mai 2012 privind recunoasterea reciproca a Programului Statelor Unite de parteneriat vami-comert impotriva terorismului si a Programului Uniunii Europene privind operatorii economici autorizati a fost publicata pe 5 mai 2012 in Jurnalul Oficial UE.

Recunoasterea reciproca si responsabilitatea punerii în aplicare.

Fiecare autoritate vamala trateaza operatorii care detin statutul de membru în cadrul programului celeilalte autoritati vamale într-un mod comparabil cu cel în care trateaza membrii propriului program de parteneriat comercial, în masura în care acest lucru este fezabil si posibil si în conformitate cu legislatia si politica aplicabila. Acest tratament include, în special, luarea în considerare în mod favorabil în cadrul evaluarii riscurilor, în scopul efectuarii inspectiilor sau a controalelor, al respectivului statut de membru al operatorului autorizat de catre cealalta autoritate vamala, în vederea facilitarii comertului între UE si SUA si încurajarii adoptarii de masuri de securitate eficiente.

Sursa: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Cititori :3569
Costin Pietraru (1382 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


2 − = 1