Stiri

Inspectorii ANAF controneaza abuziv sute de IMM

Inspectorii ANAF controneaza abuziv sute de IMM
Costin Pietraru

1328372_57165107‘În cazul controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Direcției Antifraudă Fiscală la diverse întreprinderi mici și mijlocii, au fost aplicate, în mod greșit, dispozițiile articolului 11, alineatul 1 din Codul Fiscal, fiind eliminate din baza de calcul a impozitului pe profit și a TVA-ului deductibil facturile emise de societăți care au fost declarate inactive după ce a avut loc operațiunea impozabilă. În cazul municipiului București, este vorba de peste 200 de firme care au fost controlate abuziv începând din luna martie a anului trecut. În urma controalelor, aceste firme, care au un bun istoric fiscal, au intrat în incapacitate de plată, având conturile imediat blocate’, a afirmat Ovidiu Nicolescu – președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Nicolescu a subliniat, totodată, că în România există un număr de 605.000 de întreprinderi mici și mijlocii, sectorul IMM-urilor din țara noastră fiind slab dezvoltat, cu doar 23 de firme la 1.000 de locuitori.

Sursa: AGERPRES

Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact