Stiri

Modificari in domeniul contributiilor sociale incepand cu 01.09.2011

Modificari in domeniul contributiilor sociale incepand cu 01.09.2011
Costin Pietraru
  • Incepand cu veniturile aferente lunii octombrie, contribuabilii care platesc impozitul pe venit trimestrial, datoreaza contributii sociale din partea angajatului si a angajatorului pana pe data de 25 a lunii urmatoare trimestrului.
  • Contribuabilii care îndeplinesc conditiile pentru plata impozitului pe venit trimestrial pot alege sa depuna D112 lunar prin optiune pana la data de 25 septembrie inclusiv.
  • Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (D112) se depune pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului. Depunerea trimestriala a declaratiei 112 consta in completarea si depunerea unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru.
  • Pentru anul 2012, firmele care indeplinesc conditiile pentru plata trimestriala a contributiilor sociale si a impozitului pe profit pot alege sa faca lunar depunerea D112 si plata contributiei, prin depunerea unei declaratii pana la 31 ianuarie inclusiv.
  • Contribuabilii care se infinteaza in cursul anului aplica regimul trimestrial de declarare incepand cu anul infintarii daca, odata cu declaratia de inregistrare fiscala, declara ca in cursul anului estimeaza un numar de pana la 3 salarizati si urmeaza sa realizeze un venit total de pana la 100.000 euro.
  • Ori de cate ori in cursul trimestrului inceteaza calitatea de asigurat a unei persoane, contribuabilul depune declaratia D112 pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit incetarea calitatii de asigurat. In acest caz, declaratiile aferente perioadei ramase din trimestru se depun pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului. In cazul in care incetarea activitatii intervine in cea de-a doua luna a trimestrului se vor depune atat declaratia pentru prima luna a trimestrului, cat si cea pentru luna a doua, urmand ca dupa incheierea trimestrului sa se depuna numai declaratia pentru luna a treia.
Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact