Recunoasterea reciproca a operatorilor economici „de incredere” intre UE si SUA


UE si SUA au fost de acord in mod oficial sa isi recunoasca reciproc operatorii economici „de incredere” in domeniul vamal, si anume, AEO si C-TPAT ca urmare a deciziei de recunoastere reciproca semnata pe 4 mai 2012.


Astfel, operatorii economici autorizati din UE vor beneficia incepand cu 1 iulie 2012 de simplificari la exportul pe piata din SUA si la randul sau, in baza acordului de reciprocitate, UE va acorda beneficii agentilor economici care fac parte din Parteneriatul VamalComercial Impotriva Terorismului – C-TPAT.

Pana in acest moment, Elvetia, Norvegia si Japonia recunosc reciproc certificarea acordata de UE si un acord similar este de asemenea in curs de negocieri cu China.

Sursa: Deloitte Tax & Legal Alert Nr. 29

In Romania sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited: Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L. si Reff & Asociatii, numite impreuna Deloitte Romania. Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii in cinci domenii: audit, servicii fiscale, consultanta, servicii de evaluare a riscului si consultanta financiara, avand o echipa de peste 350 de profesionisti romani si straini.
Cateva resurse si servicii oferite online: Publicatii fiscale si juridice, buletine informative ce va ofera informatii cu privire la schimbarile recente si cele in curs de aplicare in legislatia romaneasca.

 

Cititori :3774
Costin Pietraru (1382 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


4 − = 0