Stiri

Strategia Nationala pentru Competitivitate

Strategia Nationala pentru Competitivitate
Costin Pietraru

statisticaMinisterul Economiei a elaborat  o „Viziune strategica” pentru mediul de afaceri sub denumirea de „Strategia Nationala pentru Competitivitate”.

Printre obiectivele guvernantilor se numara reducerea poverii fiscalitatii si a parafiscalitatii asupra companiilor si se vizeaza reducerea numarului de plati ale taxelor de la 39 in 2014 la 13 in 2020.

Reducerea poverii fiscale asupra mediului de afaceri se va realiza prin reducerea sarcinilor administrative generate exclusiv de legislaţia naţională cu minimum 25% la orizontul 2020, creşterea ponderii cetăţenilor care folosesc serviciile de e-guvernare de la 7% (2010) la 32% (media UE) în 2020 şi a companiilor de la 41% (2010) la 72% (media UE) şi îmbunătăţirea indicelui de participare electronică de la 0,19 în 2010 la 0,3 în 2020 (media UE).

Printre obiective se numără scăderea ratei tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 de ani care nu urmează o formă de învăţământ sau de formare şi nu sunt încadraţi nici în muncă (NEET) de la 16,8% la nivelul mediei UE (actual este 12%, 2012); îndeplinirea ţintei naţionale privind părăsirea timpurie a şcolii (11,3% de la 17,4% în 2012) şi realizarea unei oferte educaţionale bazate pe TIC care să reprezinte cel puţin 30% din programele educaţionale obligatorii la nivel naţional şi cel puţin 50% în zonele de locuire vulnerabilă.

„Îmbunătăţirea densităţii IMM-urilor raportată la populaţie” este o altă viziune cuprinsă în strategie, dorindu-se creşterea numărului de IMM-uri la 1.000 de locuitori în România, de la 23 IMM/1000 de locuitori în 2013 la 35 IMM/1.000 locuitori în 2020.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact