Adeverinta de salariat pentru medicul de familie si internare


182457_chasing_the_markets

La ce foloseste?

Pentru a face dovada faptului ca este asigurat, angajatul trebuie sa prrezinte o adeverinta de asigurat medicului de familie sau spitalului in care se ingerneaza.

Asiguratul este obligat sa aiba adeverinta de asigurat cand isi schimba medicul de familie, sau sa si-o actualizeze in momentul cand isi schimba locul de munca.

Aceasta adeverinta este eliberata de angajator in original si face dovada ca angajatul este asigurat in sistemul national de sanatate, acestuia i se platesc contributiile la sanatate, si se mentioneaza in ce cont se face viramentul contributiilor.

 

Cum se completeaza?

Am atasat un model de adeverinta necesara la momentul inscrierii la medicul de familie, in care se completeaza datele companiei angajatoare, si datele angajatului. Se mentioneaza daca are sau nu coasigurati, adica copii in intretinere. Durata de valabilitate a adeverinte este de 3 luni de la data eliberarii. Se mentioneaza deasemenea in ce cont se face plata contributiei de sanatate, sau mai exact contul Bugetului de Asigurari Sociale (BAS), si Trezoreria la care este deschis respectivul cont.


Se mentioneaza daca asiguratul a mai beneficiat sau nu de concediu medical, pentru ca zilele de internare sunt de maxim 183 pe an, restul sunt nedecontate de catre Casa de Sanatate. Se specifica pentru ce serveste respectiva adeverinta.

Practic, asiguratul ar trebui sa fie identificat foarte rapid prin sistemul informatic al Casei de Sanatate, dupa CNP-ul acesteia, insa in practica este bine ca asiguratul sa prezinte adeverinta de asigurat, mai ales in cazul in care se face decontarea pentru coasigurat, care deobicei sunt copii minori. Pentru detalii nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos sau sa ma contactati.

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Cititori :13171
Ionut Bratanov (103 Posts)

Contabil Independent


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

2 Responses to “Adeverinta de salariat pentru medicul de familie si internare”

  1. cris negru April 4, 2013

    Pt. a-mi acorda 2 zile de CM, medicul de fam.imi cere adev. de salariat vizata de Casa de Sanatate ? Se mai poarta moda asta cu adev. vizate mai ales ca acum se verifica online calitatea de asigurat ? Mai frumos este ca angajatorul este din Bucuresti iar eu lucrez la un punct de lucru din tara. Cine imi pune viza in acest caz ?

  2. Women’s Pants Capris, Pants, Jeans, & More! All the latest Styles. Order Now!

Leave a Reply


5 − 5 =