Benzina e deductibila din nou pentru firme!


deductibilaBenzina e deductibila din nou pentru firme!

 

50% este procentul deductibil din cheltuielile cu benzina. Pentru unii este o veste buna, intrucat masina oricum este folosita de orice firma care are cat de cat activitate. Nu uitati insa, daca masina nu este direct cumparata pe firma, aveti nevoie de un contract de comodat pentru a deduce benzina. Aveti nevoie de foaie de parcurs, iar pe bon sa treceti numele societatii, CUI-ul acesteia si numarul masinii in cauza.


 

Atentie, in alergarea dupa cheltuieli, firmele uita de caracterul fiscal al acesteia. Cheltuiala este DEDUCTIBILA, doar daca este facuta in vederea obtinerii de profit. Deci firma pentru care deduceti cheltuiala, trebuie sa aibe neaparat profit, altfel Fiscul va verifica in cele mai mici amanunte modul de procurare al cheltuielii. Multi sunt tentati sa introduca o gramada de bonuri de benzina in ideea de a-si scadea masa impozabila si de a plati un impozit diminuat. Este gresit. Poate ca o perioada de timp merge sa faci asta, dar la primul control serios va trebui sa prezentati nu doar bonurile de benzina in sine, ci foile de parcurs in care treceti numarul de kilometri parcursi pe zi, dovada ca ati fost la firma respectiva pe care ati trecut-o in foaia de parcurs, dovada ca a existat o corespondenta in vederea semnarii unui contract al carui rezultat final sa fie obtinerea de profit. Nu e suficient sa treceti doar numele societatii respective. Se poate ca ceid e la Fisc sa se apuce sa va calculeze daca foaia de parcurs corespunde, ca numar de kilometri, cu consumul de benzina declarat. Mai mult, daca numarul de bonuri e prea mare, in functie de consumul masinii folosite vi se poate calcula numarul de kilometri corespunzator acelei benzine. Si puteti avea o surpriza de zile mari, sa iasa la socoteala un numar de kilometri care nu ar putea fi parcursi in intervalul de timp acoperit. Pe romaneste, din 24 de ore, masina ar putea iesi ca a functionat 21 sau 22 sau chiar 25.

 

Deci nu va complicati cu obtinerea de bonuri de benzina daca nu aveti acoperirea legala pentru asta.

 

In ceea ce priveste contractul de comodat, acesta poate fi semnat si sub semnatura privata. Adica nu aveti nevoie de notar sau avocat pentru a va legaliza sau atesta contractul, ci il puteti semna cu vointa partilor. Doar datele sa fie corect inregistrate.

Cititori :12127
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


3 − 1 =