Utile

Cand e necesara deschiderea unui cont la Trezorerie

Cand e necesara deschiderea unui cont la Trezorerie
Ionut Bratanov

heres_your_change_2

Ce este Trezoreria:

Este institutia de stat care joaca rol de banca a statului, prin care acesta incaseaza taxele, contributiile si prin contuirile caruia institutiile statului isi fac tranzactiile bancare. Din punct de vedere al costurilor sunt mult mai avantajoase, dar si serviciile sunt mult inferioare unei banci clasice. Toate institutiile statului, mai mari sau mai mici isi fac majoritatea tranzactiilor prin conturi deschise la Trezorerie.

 

Cand e nevoit un agent economic sa-si deschida un cont la Trezorerie

In cazul in care compania are relatii comerciale cu institutiiile statului(primarii, consilii judetene, directii…etc), aceasta obliga firma sa-si deschida un cont la Trezorerie pentru decontarea platilor. Avantajul institutiilor statului este faptul ca acestea platesc comisioane de transfer mult mai mici, lucru ce nu afecteaza bugetul respectivei institutii.

 

Servicii oferite de Trezorerie:


In comparatie cu o banca comerciala, Trezoreria ofera doar servicii de cont curent, fara servicii de internet banking, carduri bancare, fara depozite sau credite.

Tranzactiile care se pot face de catre agentii comerciali sunt cele de incasari si plati. De obicei incasarile se fac de la institutiile statului, si platile se fac in contul de taxe, impozite si contributii, sau cel mai des se transfera banii in contul curent al firmei de a o banca comerciala. Pentru transferul banilor in contul personal al firmei intr-o banca comerciala, se face un OP de Trezorerie cu mentiunea “Transfer sold”. Comisioanele de incasare si plata sunt relativ mici, si comisionul lunar de administrare a contului este si el nu foarte mare. Informatiile legate de incasari in contul de trezorerie se obtin doar prin prezenta reprezentantului companiei la sediul respectivei Trezorerii, insa in unele cazuri, se pot da anumite informatii prin telefon, informatii ce nu contin sume incasate.

Locatiile unde puteti sa gasiti sediile Trezoririe sl puteti gasi aici: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/Trezor

Pentru detalii nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos sau sa ma contactati.

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
View Comments (2)

2 Comments

 1. Stefan

  august 20, 2015 at 5:05 pm

  Bună ziua,

  O PFA poate (sau este obligată) sau nu să-și deschidă cont în trezorerie pentru încasarea contravalorii unor servicii prestate instituțiilor publice? Puteți, vă rog, să-mi indicați baza legală concretă indiferent de situatie?

  Mulțumesc!

 2. Catalin

  ianuarie 5, 2016 at 6:02 pm

  O firma din Bulgaria poate deschide cont la trezorerie?Ce acte ar fi necesare?Multumesc

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact