Control de la Garda Financiara si ANAF


steag pirati


In ultimul timp Garda Financiara desfasoara actiuni de control la societatile comerciale avand ca tematica principala inventarele de sfarsit de an, de aceea este bine sa aveti inventarele facute la zi. Bineinteles ca un control al Garzii Financiare poate fi considerate ca o intalnire de gradul zero, si este stiut bine faptul ca o astfel de actiune nu se incheie fara o amenda cat de mica.

Actele obligatorii pe care o firma trebuie sa le aiba sunt:

-Registru Unic de Control, in acesta se trec toate vizitele facute de orice organ de stat la sediul companiei cu scopul unui control;

-Registru de evidenta fiscala, e registrul fiscal in care se trece calculul impozitului pe profit, si se ompleteaza trimestrial;

-Registrul jurnal, contine toate inregistrarile firmei, sau cel putin rulajul tuturor conturilor luate din balanta, adica rulajul creditor total si rulajul debitor total, se completeaza lunar;

-Registrul inventar, contine rulajul total al fiecarui cont, se completeaza anual.

-Stocurile: NIR-uri, fise de magazie, bonuri de consum.

Completarea acestor registre se face numai cu pixul albastru, chiar daca programul de contabilitate poate scoate aceste rapoarte.

Amenzile pentru inventar pot ajunge pana la 5.000 ron, si pentru celelalte registre pot fi pana la 3.000 ron. Desigur ca la un control inspectorul ar putea cere mai multe acte contabile, declaratii si alte situatii.

Pentru detalii nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos sau sa ma contactati.

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

Cititori :4306
Ionut Bratanov (103 Posts)

Contabil Independent


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

One Response to “Control de la Garda Financiara si ANAF”

  1. Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti ce registre trebuie in cazul unui control la o companie care se ocupa cu comert cu ridicata al masinilor miniere si costructii, multumesc!

Leave a Reply


2 + 7 =