Cum se foloseste programul de ordine de plata


papers

Ce este OPFV?

Este un program pus la dinspozitie de ANAF contribuabililor care te ajuta sa inregistrezi plati, sa le administrezi, sa le modifici, si sa regasesti coduri IBAN a unor taxe si contributii catre stat.

 

De unde se descarca?

Il puteti gasi la pagina : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/programe_OPFV.htm  la sectiunea “Ordin de plata/Foi de varsamant (OPFV 2013)” pentru ultima varianta din 2013.

Cum se utilizeaza?


Dupa ce l-ati descarcat il puteti instala oriunde, inclusiv pe un memory-stick, si il puteti deschide si de la alt calculator. Pentru prima inregistrare, o sa fie predefinit numarul de ordine 1, si bifa la OP, tastati Incarcare.

Se introduc datele ordinului de plata , atat al beneficiarului cat si al platitorului. Dupa introducere se tasteaza Iesire si Salvare. Pentru printare, se selecteaza Nr de ordine 1 si Listare OP/FV.

Pentru urmatorul OP se tasteaza numarul de ordine 2, se introduc datele ,se salveaza si se printeaza.

In cazul in care se fac plati catre Bugetul de Stat sau al ate plati de taxe si impozite, se poate consulta “Consulta si prelua automat codul IBAN”, de la butonul albastru in dreptul Beneficiarului.

Daca vreti sa faceti plati cash la caseriile Trezoreriei, puteti bifa Foaie de Varsamant, simbolul FV, se introduc datele beneficiarului si se depune la casierie in momentul patii.

Toate datale introduse se salveaza in sistem, asa ca daca aveti plati periodice care trebuiesc facute, puteti doar sa modificati ultima varianta de ordin de plata si sa o utilizati.

Pentru a vizualiza lista de OP-uri sau foi de varsamant, din meniul principal se apasa “Rezumat”, se consulta lista OP/FV-urilor, apoi se deschide documentul necesar. Este bine sa aveti descarcata ultima varianta de program OP/FV, pentru ca conturile de la platile catre stat sunt cele mai la zi. Pentru detalii nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos sau sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Cititori :4899
Ionut Bratanov (103 Posts)

Contabil Independent


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


1 + = 8