Utile

Cursul de schimb pentru calculul accizelor in 2015

Cursul de schimb pentru calculul accizelor in 2015
Costin Pietraru

Conform legislaţiei naţionale în vigoare, cursul de schimb pentru calculul valorii în lei a accizelor şi a impozitului la ţiţeiul din producţia internă în anul 2015 este de 1 EUR = 4,4485 RON, iar valoarea în lei a acestor impozite ar trebui actualizată cu media anuală a indicelui preţurilor de consum calculată în luna septembrie 2014.

1361706_euroÎn data de 2 octombrie s-a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cursul de schimb EUR / RON valabil în prima zi lucrătoare din octombrie. Cursul este 1 EUR = 4,4093 RON.

Întrucât acest curs este mai mic faţă de cel de anul trecut, conform legislaţiei naţionale în vigoare,  în anul 2015 se va folosi cursul de schimb 1 EUR = 4,4485 RON pentru calculul valorii  în lei a accizelor şi a impozitului la ţiţeiul din producţia internă.


Valoarea în lei a acestor impozite astfel obţinută ar trebui actualizată cu media anuală a indicelui preţurilor de consum calculată în luna septembrie 2014.

Indicele preţurilor de consum va fi comunicat de către Institutul Naţional de Statistică până la data de 15 octombrie 2014.

În cazul în care până la sfârşitul anului vor apărea modificări privind procedura de calcul a cursului de schimb sau a accizelor şi a impozitului la ţiţeiul din producţia internă, vom reveni cu informaţii actualizate, prin buletinele noastre informative.

Sursa: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C344 / 2 octombrie 2014 & Tax Online

Cititori :3827
Costin Pietraru Costin Pietraru (1387 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact