Deviz sau raport de activitate pentru prestarea de servicii


rugaciune

In cazul prestarii unui serviciu, este neaparat necesar faptul sa se faca un contract de prestari servicii pentru prestarea respectivului serviciu, sau daca acesta este repetitiv, se face un contract cadru de prestari servicii.

Este bine cunoscut faptul ca este destul de simplu sa se obtina o factura de prestari servicii cu care se poate deduce atat impozitul pe profit cat si TVA-ul, insa ca sa se faca dovada ca respectivul serviciu s-a prestat este nevoie de contract de prestari servicii, dar si de un deviz de lucrari pentru factura emisa, in care se trece activitatea prestata, obiectvul la care s-a lucrat, proiectul, daca activitatea este de baza sau este suplimentara, observatiile, si eventual alte detalii cum ar fi pretul defalcat al prestatiei.

Deasemenea se poate face si un proces verbal de predare-primire al facturii sau a respectivului serviciu, de la caz la caz.

Puteti descarca de aici un model de proces-verbal.

Beneficiarul este deasemenea interesat sa primeasca raportul de activitate de la prestator, pentru a avea o imagine exacta a lucrarii, dar si pentru un control mai bun, mai ales cand beneficiarul este o companie mai mare care are mai multe departamente, si trebuie facuta dovada repectivei lucrari.

Deci, in cazul unei prestari servicii este necesar sa se emita documentele: factura fiscala, contract de prestari servicii, deviz sau raport de activitate, proces verbal de predare-primire al lucrarii.

Puteti descarca de aici un model de deviz.


Puteti descarca de aici un model de contract.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

 

Cititori :13280
Ionut Bratanov (103 Posts)

Contabil Independent


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

One Response to “Deviz sau raport de activitate pentru prestarea de servicii”

  1. Buna ziua,

    Am o intrebare: daca este vorba de prestarea unor servicii de asistenta si consultanta este obligatorie intocmirea unui deviz? Exista un cardu legal in care este specificata obligatia intocmirii devizului si elementele obligatorii incluse in acesat?

    Va multumesc anticipat

    O zi buna!

Leave a Reply


5 − 2 =