Utile

Deviz sau raport de activitate pentru prestarea de servicii

Deviz sau raport de activitate pentru prestarea de servicii
Ionut Bratanov

rugaciune

In cazul prestarii unui serviciu, este neaparat necesar faptul sa se faca un contract de prestari servicii pentru prestarea respectivului serviciu, sau daca acesta este repetitiv, se face un contract cadru de prestari servicii.

Este bine cunoscut faptul ca este destul de simplu sa se obtina o factura de prestari servicii cu care se poate deduce atat impozitul pe profit cat si TVA-ul, insa ca sa se faca dovada ca respectivul serviciu s-a prestat este nevoie de contract de prestari servicii, dar si de un deviz de lucrari pentru factura emisa, in care se trece activitatea prestata, obiectvul la care s-a lucrat, proiectul, daca activitatea este de baza sau este suplimentara, observatiile, si eventual alte detalii cum ar fi pretul defalcat al prestatiei.

Deasemenea se poate face si un proces verbal de predare-primire al facturii sau a respectivului serviciu, de la caz la caz.

Puteti descarca de aici un model de proces-verbal.

Beneficiarul este deasemenea interesat sa primeasca raportul de activitate de la prestator, pentru a avea o imagine exacta a lucrarii, dar si pentru un control mai bun, mai ales cand beneficiarul este o companie mai mare care are mai multe departamente, si trebuie facuta dovada repectivei lucrari.

Deci, in cazul unei prestari servicii este necesar sa se emita documentele: factura fiscala, contract de prestari servicii, deviz sau raport de activitate, proces verbal de predare-primire al lucrarii.


Puteti descarca de aici un model de deviz.

Puteti descarca de aici un model de contract.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

 

Cititori :39242
Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


View Comments (1)

1 Comment

 1. Andrada

  septembrie 3, 2014 at 4:11 pm

  Buna ziua,

  Am o intrebare: daca este vorba de prestarea unor servicii de asistenta si consultanta este obligatorie intocmirea unui deviz? Exista un cardu legal in care este specificata obligatia intocmirii devizului si elementele obligatorii incluse in acesat?

  Va multumesc anticipat

  O zi buna!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Utile

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact