Hotarare judecatoreasca definitiva – cum o legalizezi


hotarare judecatoreascaDaca aveti o hotarare judecatoreasca primita acasa, aveti nevoie de o copie de pe ea. Daca nu aveti hotararea, atunci trebuie sa mergeti la judecatorie, la arhiva. Completati o cerere – in general gasiti cereri la camera unde se fac copii xerox – pentru eliberarea dosarului, la care anexati si copie de pe buletinul vostru si imputernicire notariala sau avocatiala daca nu sunteti subiectii acelei hotarari judecatoresti.


Trebuie sa achitati o taxa de 2 lei CEC, posta sau prin ordin de plata, in functie de sectorul in care se afla domiciliul celui ce solicita legalizarea. La judecatorii exista si o camera a Postei, unde puteti face plata si va puteti procura si timbrele judiciare corespunzatoare.

Completati o cerere adresata Presedintelui instantei care a pronuntat hotararea judecatoreasca (o luati tot de la copiator), apoi mergeti si obtineti pe cerere viza judecatorului de serviciu. Aveti grija unde a fost pronuntata hotararea voastra, ca sa nu va treziti ca faceti cerere pentru un sector si de fapt trebuia sa faceti pentru altul…

Apoi mergeti la Registratura cu toate.

Daca chiar vreti sa terminati in doar cateva ore, va recomand sa mergeti la orele 9, sa verificati unde anume sunteti repartizat cu dosarul si sa va lasati rand la toate camerele unde aveti treaba.

 

 

 

 

Cititori :6398
Laurentiu Ianculescu (956 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97 - Alte Informatii, Master Count Services


Impartaseste cu prietenii

Speram sa va ajute informatiile noastre. Daca observati o greseala sau doriti sa adaugati o continuare va rugam sa scrieti in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply


+ 5 = 14