Utile

Modificari in 2015 pentru deplasari

Modificari in 2015 pentru deplasari
Laurentiu Ianculescu

deplasariCe s-a schimbat la deplasari in 2015

Pentru cei care au deplasari, va amintim ca incepand cu sfarsitul lunii ianuarie, diurna s-a modificat de la 13 lei la 17 lei, iar compensarea cheltuielilor de cazare ale delegatilor care NU se cazeaza in unitati de cazare se stabileste la suma de 45 de lei.

Bineinteles, in mediul privat diurna va fi de 2,5 ori mai mare decat la stat. Asta nu inseamna ca diurna va fi plafonata. Tot ceea ce depaseste suma de 42,50 lei reprezinta avantaj salariat si se va impozita cu toate contributiile salariale.

Pentru ca un salariat sa beneficieze de diurna el trebuie sa se deplaseze pe o distanta mai mare de 5 km fata de localitatea unde se afla locul de munca si durata deplasarii lui sa fie de minim 12 ore. Aceste amanunte se vor trece pe ordinul de deplasare al salariatului, unde exista ziua si ora sosirii si ziua si ora plecarii.

Daca salariatul nu prezinta ordinul de deplasare completat si stampilat, atunci nu se poate calcula diurna si nu se vor deduce nici cheltuielile de deplasare facute de salariat in afara localitatii unde firma la care lucreaza are sediul.

Este bine ca, pe langa ordinul de deplasare sa existe si un Referat facut de conducerea unitatii in care se va specifica pentru ce anume se deplaseaza salariatul in afara localitatii, pe ce durata si ce suma de bani i se va pune la dispozitie pe durata deplasarii.

Atentie!


Cheltuielile de cazare se pot deconta numai daca localitatea in care s-a efectuat deplasarea se afla la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care salariatul are locul de munca permanent si doar in cazul in care salariatul nu se poate intoarce in aceeasi zi.

Important!

Daca deplasarea se face cu autoturismul propriu al salariatului, acestuia i se va deconta contravaloarea a 7,5 litri carburant pentru 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact