Utile

Obtinere Certificat de Atestare Fiscala de la ANAF pentru persoanele juridice

Obtinere Certificat de Atestare Fiscala de la ANAF pentru persoanele juridice
Ionut Bratanov

papers

 

Certificatul de atestare fiscala pentru o companie, se poate obtine de la ANAF, si face dovada faptului ca societatea nu are datorii neachitate si declaratii nedepuse in termen.

Actene necesare eliberarii certificatului sunt:

-Dosar cu sina;

-cerere tip, completata obligatoriu cu nr.de telefon;

-copie C.I. /  B.I. si imputernicire pt. delegat;

-copie Certificat înregistrare fiscala;

-timbre fiscale 2 buc (2 RON/buc);

-balanta de verificare semnata si stampilata.

-declaratie de control;

-declaratie punct de lucru.


Companiile pot utiliza certificatul fiscal in mai multe cazuri, in cele mai utilizate sunt pentru desfiintari, vanzari parti sociale, participari la diverse licitatii publice, controale de la diverse institutii ale statului, sau pentru a dovedi partenerilor comerciali ca societatea este de incredere.

Fluxul cererii este diferit de la administratie la administratie, de exeplu la ANAF sector 4 se inregistreaza cererea mai intai la inspectorul de la litera firmei, apoi se ia viza de la departamentul de executari silite, si apoi se depune dosarul la registratura, urmand ca alt departament sa-l prelucreze. La alte sectoare din Bucuresti, se depune cererea direct la o persoana responsabila de primirea si verificarea acestora, urmand ca apoi sa se distribuie inspectorului de litera sau aleatoriu, urmand sa se prelucreze ulterior. E foarte important ca pe cerere sa se gaseasca un numar de telefon al contabilului, pentru a putea fi contactat de catre inspector, in cazul in care se identifica vre-o eroare de orice fel.

Durata minima pentru eliberarea certificatelor fiscale este de 5 zile lucratoare, si au valabilitate de 30 de zile calendaristice de la data emiterii acestora. In cazul in care societatea doreste multiplicarea certificatelor fiscale, poate completa in cerere nu numar mai mare de exeplare, pentru care mai da cate un timbru fiscal de 2 lei de fiecare. Timprele fiscale se pot achizitiona de la orice oficiu postal. Daca societatea doreste un numar mai mare de exeplare , insa a scos doar unu, le poate legaliza la orice notar public.

Pentru ridicarea certificatelor fiscale, Administratiile Fiscale deobicei pun la dispozitie un numar de telefon, la care se poate suna pentru a afla daca acestea sunt gata, si se pot ridica. La ridicare este indicat sa vina persoana delegata initial, sau alt delegat cu o delegatie in original, copie CI si copia cerererii depusa initial.

Pe certificatul fiscal deobicei apar denumirea obligatiei neachitate, defalcate pe restante si accesorii, si mentiunea ca societatea nu apare cu restante in luna anterioara aferenta datei emiterii certificatului. Adica un certificat fiscal emis pe 17.08.2012, este valabil pana pe 16.09.2012, se face dovada faptului ca la data de 31.07.2012 compania nu avea niciun fel de restante. Pentru mai multe informatii si consultanta in domeniu ma puteti contacta cu incredere.

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

 

 

 

Cititori :24851
Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Utile

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact