Banci si Credite

Noua schema de ajutor de stat

Noua schema de ajutor de stat
Costin Pietraru

Ministrul Delegat pentru Buget Bogdan Darius Vâlcov comunica in siteul ministerului de finante:

Astăzi, 22.09.2014 s-a deschis prima sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare. Data până la care se pot depune cererile este 17.10.2014.

Schema are ca obiectiv susținerea de la bugetul de stat, prin alocări nerambursabile, a costurilor salariale înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, în limita salariului mediu brut pe economie, de către întreprinderi din toate sectoarele de activitate care dezvoltă proiecte de investiții și creează minimum 10 noi locuri de muncă, din care 3 locuri de muncă pentru lucrători defavorizați.


Bugetul maxim al noii scheme este de 2,7 mld. lei (600 mil. euro), iar cererile pentru ajutoare de stat, în cadrul primei sesiuni, pot fi depuse de companii în pe­rioada 22 septembrie – 17 octombrie, suma alocată fiind de 200 mil. lei. Numărul total al firmelor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în cadrul acestei scheme a fost estimat de Ministerul Finanţelor la 1.700.

Toate informaţiile privind condiţiile ce trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării, precum și modul de completare a documentelor necesare se regăsesc în cuprinsul Hotărârii Guvernului nr. 332/2014, cu modificările și completările ulterioare, precum și în Ghidul solicitantului, documente publicate pe site-urile Ministerului Finanțelor Publice, la secțiunea Ajutor de stat – H.G. nr. 332/2014.

Sursa: MFP

Citeste si:

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Banci si Credite
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Banci si Credite

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact